Horoskop

Mesečni horoskop za April 2019

Aprila se bo prebudila naša energija. Okoli nas bodo žive barve, sveži vonji in občutek, da zmoremo vse. Objela nas bo energija ljubezni, zaradi česar bomo tudi v sebi prepoznali nove vidike.
Ljubezen v tem smislu ne bo mišljena le na intimne odnosa, ampak ljubezen s samim seboj, naravo in svetom. Tako Grki kot Rimljali so mesec april povezovali z boginjo ljubezni – prvi z Afrodito, drugi z Venero. Zato se aprila prepustite ljubeči energiji. Razvajajte se. Razvajajte svoje srce in dušo.

Oven
(21. marec – 20. april)

Če si v zimskem času stremel/a k uresničitvi določenih ciljev, ti bosta prvi in drugi april prinesla prva znamenja, da si na pravi poti. Pričakuješ lahko klic poslovne stranke, ali e-pošto tiste srčkane osebe, ki je že nekaj časa nazaj ukradla tvojo pozornost. Kakorkoli, čaka le čudovit začetek meseca, zato le nadaljuj z dobrim delom! Pazi le, da ti čustva ne bodo zameglila presoje, saj te 6. in 7. čakata dokaj napeta dneva. Za vsa nerazrešena vprašanja in stare občutke si boš moral/a vzeti čas. Sprejmi jih. Občuti jih. Spusti jih. Naj pa se ti nikar ne mudi, zlasti 11. in 12., saj boš več dosegel/a, če se boš ustavil/a in »povonjal/a« rožice okoli sebe. Vzemi si toliko časa, kot ga boš potreboval/a. Med 16. in 17. aprilom boš moral/a pokazati več zaupanja vase. To si zaslužiš, zato se ne podcenjuj. Vse lahko storiš, zato to le stori. Na uresničitev nekaterih ciljev lahko računaš 22. in 23. aprila, ki bosta zate resnično, resnično uspešna. Vseeno pa se ne bosta mogla primerjati s 27. in 28., ko se boš počutil/a naravnost čudovito in ljubljeno! Teh občutkov se spomni zadnjega v mesecu in vse se bo uredilo po pričakovanjih.

S kristalom rdeči zlati kamen boš lažje ostal/a na začrtani poti in še naprej uresničeval/a svoje cilje, pri tem pa bil/a pripravljen/a tudi tvegati.

Bik
(21. april – 21. maj)

Mesec boš začel/a izjemno resno. Dobil/a boš, kar si boš zaželel/a, okoli sebe pa boš imel/a ljudi, ki jih ljubiš in te ljubijo nazaj. In ravno zaradi tega bosta 1. in 2. april izjemna. Poskrbi le, da svojega časa ne boš preživel/a le med štirimi stenami, ampak da boš stopil/a ven in sprejel/a čudovito energijo. Tvoje komunikacijske sposobnosti bodo 6. in 7. v mesecu na vrhuncu, zato boš lažje izrazil/a svoje misli in čustva. To bo pozitivno vplivalo tudi na tvoje počutje, zato občutkov ne zadržuj v sebi. Ugodno bo na tvojo energijo vplivala tudi telesna aktivnost, zato se med 13. in 15. odloči in pojdi ven. Izberi tek. Izberi sprehod. Izberi ples. Morda tango? Ne glede na odločitev boš naredil/a nekaj dobrega za telo. V drugi polovici meseca, med 20. in 21. aprilom, pa se posveti svoji notranjosti. Prizemlji se. Pojdi v naravo, kjer si boš zbistril/a misli. Sezuj čevlje in zakoplji stopala v zemljo. Nekaj časa samo zate ti bo koristilo, med 24. in 26. pa svojo pozornost ponovno usmeri k ljubljenim osebam. Zaupaj jim svoja čustva. Četudi se bo težko odpreti, boš začutil/a olajšanje. Čudovit čas te čaka tudi konec meseca, ko se bodo želje začele uresničevati.

Stik s samim seboj in naravo boš lažje okrepil/a s pomočjo kristala kamena strela, ki ti bo pomagal pri prizemljitvi.

Dvojčka
(22. maj – 21. junij)

Prvega in drugega aprila boš moral/a paziti, da boš ostal/a osredotočen/a na to, kar si želiš doseči. Pazi, da ti pozornost ne bo skakala od ene stvari na drugo. In kako bo to najlažje narediti? Morda z jogo, meditacijo, z izklopom računalnika, z zaklepanjem vrat pisarne? Ali pa s preprostim sprehodom v naravo z ljubljeno osebo, kjer se bosta lahko resnično sprostila in v miru pogovorila. Ko boš odpravil/a vse nepotrebne motnje, boš globlje razumel/a dogajanje okrog sebe. Čudovite novice bodo tvojo pot prekrižale 4. in 5., zato poskrbi, da jih boš resnično sprejel/a in se jih razveselil/a. To veselje pa deli s svojimi ljubljenimi. Povabi jih na popoldanski piknik ali prijetno večerjo. In ne pozabi deliti vsega, kar boš čutil/a in razmišljal/a. Komunikacijske sposobnosti bodo na vrhuncu, zato lahko med 8. in 10. aprilom pričakuješ tudi nekaj intelektualnih debat. To pa ne pomeni, da ne bo prostora za ljubezen, saj bo ta v zraku med 13. in 15. v mesecu. V drugi polovici meseca te čakajo premiki tudi na poslovnem področju, ki pa jih boš moral/a spremljati z distance. Navsezadnje si ne želiš, da bi se po nepotrebnem razvili nesporazumi in konflikti. Preden se boš odzval/a, globoko vdihni in izdihni, nato pa razmisli o drugim, kreativnih načinih, kako doseči želeno. Ustvarjalnosti vam med 24. in 26. ne bo manjkalo, zato pustite domišljiji prosto pot. To te bo namreč vodilo do resnične izpopolnjenosti. Čudovito, kajne? Zaključek meseca pa ponovno nameni komunikaciji, le da tokrat z najbližjimi.

S kristalom modri zlati kamen boš lažje razrešila vse nejasnosti, pri tem pa se poslužila neštetih kreativnih pristopov.

Rak
(22. junij – 22. julij)

Prvega in drugega aprila ti ne bo manjkalo neverjetnih, rahlo revolucionarnih in rahlo divjih idej. Super! Skozi tebe bo tekla nova energija in poskrbela, da te bo okolica opazila. Ne skrbi, kako bodo drugi reagirali, saj jim bo všeč ta nova podoba. Poskrbi le, da boš na površje spustil/a notranjega otroka in zabavljača, ki zna vedno nasmejati okolico. Čudoviti dnevi te čakajo tudi 6. in 7. v mesecu, a le, če boš znal/a iskreno povedati, kaj si misliš in čutiš. Četudi bo težko, bo komunikacija igrala glavno vlogo, zato ne požiraj besed! Ko se boš izrazil/a, se boš počutil/a fantastično! Prijetno dogajanje te čaka tudi v družinskem krogu, zlasti med 13. in 15., vseeno pa se boš moral/a znati pogovoriti z bližnjimi. »Potipaj«, kako stvari stojijo, kdo si kaj misli in kdo ima mnenje glede pomivanja posode. Lahko pa samo počakaš, da se stvari nakopičijo in vodijo v čustvene izbruhe. Odločitev bo tvoja! Vsekakor pa lahko računaš, da se boš moral/a soočiti z nekom in njegovimi čustvi med 20. in 21. aprilom. Takrat boš moral/a postaviti meje in jih ne prestopiti. Prav tako lahko pričakuješ, da bo nekdo 25. potreboval tvoj nasvet in usmeritev, zato premisli, kakšne besede mu boš namenil/a. Na splošno bo zaključek meseca v znamenju družabnosti, zato bodi 29. oziroma 30. aprila pripravljen/a, da se boš uredil/a za zabavno druženje!

Vibracije kristala opal ti bodo pomagale pri komunikaciji in izražanju svojega resničnega jaza ter spodbujale radost do življenja.

Lev
(23. julij – 23. avgust)

April boš začel/a z razmišljanjem o »veliki sliki« – o tem, kje si, kaj ti življenje prinaša in kam si namenjen/a. Spraševal/a se boš, ali spadaš sem ali tja. Si voditelj/ica ali slediš drugim? Ali oboje odvisno od dneva. Resno premisli o trenutnem dogajanju in ambicijah za prihodnost. Naj te ne bo strah resnice, saj ti bo ta omogočila premik naprej. Med 8. in 10. v mescu lahko pričakuješ prva globlja spoznanja o sebi in življenju, kar bo naravnost čudovito. Lažje boš uresničil/a svoje cilje, poleg tega pa imel/a boljše razumevanje sveta, ki te obdaja. Super, kajne? Svoja nova dognanja deli s prijatelji, zlasti 15. aprila. Takrat pokaži, da ceniš njihovo prijateljstvo in podporo, ki ti jo nudijo. Taki odnosi se redko ustvarijo, zato jih ne podcenjuj. Ko boš 20. in 21. poln/a energije in želje po športnih aktivnostih, o tem ne govori le s prijatelji, ampak jih povabi poleg. Pojdite v naravo. Igrajte odbojko, nogomet, karkoli. To vas bo povezalo, poleg tega pa okrepilo telo in duha. Tudi tvoja ustvarjalnost bo zaživela, zato poskrbi, da ji boš 25. in 26. v mesecu pustil prosto pot. Na trdna tla pa se ponovno vrni 30. aprila, ko te čaka nekaj resnih odločitev, povezanih s poslovnim področjem.

Kristal tigrovo oko bo dodatno okrepil tvojo energijo, zato boš lažje dosegel/a želene rezultate, pri tem pa naredil/a nekaj koristnega tudi za svoj razum, dušo in telo.

Devica
(24. avgust – 22. september)

Prvega in drugega aprila bodo zelo velike možnosti, da boš spakiral/a torbo in se usedel/a v avto oziroma vkrcal/a na avtobus, pobral/a svojega najboljšega prijatelja, resnično ljubezen, ali prijaznega mačka, ki ga boš srečal/a na poti, in se odpravil/a na mini dogodivščino! Pripravljen/a boš na nekaj novega, na odkrivanje svojega okolja in smisla življenja – in to vse naenkrat! Za vrnitev v realno življenje boš imel/a dovolj časa (recimo do 4. ali 5. aprila, ko bo tvoj nadrejeni pričakoval, da boš prisoten/a z umom in telesom). Desetega v mesecu boš moral/a pokazati nekaj več prilagodljivosti, zato se ne upiraj ali trmari. Ne bo ti žal, saj te 11. in 12. čakajo nove priložnosti in energija. Tvoje počutje se bo izboljšalo, vseeno pa se ne boš mogel/a otresti nemira doma in na delovnem mestu med 16. in 17. aprilom. Takrat poskrbi, da boš jasno povedal/a, kaj te muči – in kdo. Če boš tlačil/a v sebi, se bo ta energija le kopičila. Nikar pa ne bodo preveč kritičen/a, tudi ob koncu meseca ne. To ni lepa lastnost, zato premisli. Več pozornosti usmeri tudi na finančno področje in 27. pazi na stroške. Zadnji dan meseca pa ponovno nameni raziskovanju – razmisli, kakšen je bil mesec in kaj novega si spoznal/a.

Svojim nagibom, ne da bi pri tem izgubil/a stika z realnostjo, boš lažje sledil/a s pomočjo vibracij kristala fluorit.

Tehtnica
(23. september – 23.

April boš začel/a naravnost fantastično, saj boš v stiku s svojimi ustvarjalnimi energijami in čustvi, zaradi česar boš doživljal/a svet v vsej njegovi veličastni slavi. Poleg tega pa boš izjemno organiziran/a, kar bo naredilo vtis na okolico. Poskrbi, da boš prve dni meseca resnično izkoristil/a. Med 6. in 7. pa se osredotoči na pomoč drugim – pomagaj jim spoznati lepoto življenja in veselje, ki ga lahko občutijo. Tvoja super energija se bo nadaljevala tudi 15. v mesecu, ko lahko pričakuješ nekaj odličnih novic. Če se boš navkljub temu 20. ali 21. aprila počutil/a melanholično, si vzemi nekaj časa zase. Kdaj si si nazadnje privoščil/a počitek? Ali masažo? Zakaj ne bi obiskal/a bližnjega salona in si privoščil/a nekaj sproščujočega? To ti bo prineslo občutek zadovoljstva in naval nove energije. Če se bodo na dan, ki si ga boš rezerviral/a samo zase, pojavile težave, ne bo konec sveta, zato se med 24. in 26. ne obremenjuj preveč. Vse se bo uredilo, zato le globoko zadihaj. Poveži se z ljubljenimi in na splošno ob koncu meseca širi prijaznost med druge.

S kristalom zeleni aventurin boš lažje ostal/a na svoji poti, ne da bi te pri tem ovire močno iztirile.

Škorpijon
(24. oktober – 22. november)

Vsak odnos bo imel korist od odprte komunikacije, iskrenosti in jasnosti ter vedenja, kaj kdo potrebuje in česa ne. Zato prvega in drugega aprila povej, kaj razmišljaš, kaj čutiš in kaj si želiš. Če se po tem zveza ne bo izboljšala, morda to ni povezava, ki bo prestala vse ovire časa. Razmisli! Ne glede na vse pa naj bo komunikacija vedno na prvem mestu. Tudi 6. in 7., ko ti bo intuicija sporočila, v katero smer moraš. Dobil/a boš jasnejši pregled nad svojimi željami. Super! Zavedaj se tudi, da je včasih odločitev, da nečesa ne bi storil/a, lahko boljša od dejanj. To se bo izkazalo za resnično 15. v mesecu, ki bo eden izmed tistih dni, ko bo vse obrnjeno na glavo. S 16. in 17. aprilom se bo vse spremenilo, saj boš ponovno dobil/a vajeti življenja v svoje roke. Tvoj osupljivi čar in nepremagljiva privlačnost bosta naredila močen vtis na okolico, zato se pripravi na nekaj nepozabnih trenutkov. Ne pozabi pa pri tem prisluhniti srcu. Med 22. in 23. razmisli predvsem o srčnih željah. Pomembno bo, da jim boš znal/a slediti, sicer boš težje našel/a želeno. Če boš 27. aprila na malce čudnem mestu, če te bo preplavila črnoglednost, si raje vzemi popoldne samo zase. Škoda bi bilo, da bi se zapletel/a v nepotrebne prepire. Podobna energija se bo nadaljevala tudi do konca meseca, zlasti 30. lahko pričakuješ nekaj osebnih izzivov.

Na začrtani poti boš lažje ostal/a s pomočjo kristala slikoviti jaspis, poleg tega pa se otresel/a strahov, da ti ne bo uspelo.

Strelec
(23. november – 21. december)

Strelec, prvega in drugega aprila resnično pazi, da ne boš sreče in utehe iskal/a v hrani (ali katerikoli drugi dan, kar se tega tiče). Dodatna omaka hamburgerja ne bo naredila boljšega (za prebavo). In od kod prihaja ta želja po prenajedanju? Si morda le napačno interpretiral/a željo po tem, da bi šel/a ven in dal/a iz sebe odvečno energijo? Da bi se osvobodil/a frustracij? Pojdi ven, saj bo to veliko boljše za tvoje telo kot sendvič ali ocvrt krompirček. Začni prepoznavati, kaj ti telo govori in slediti tem energetskim impulzom, zlasti 6. in 7. v mesecu. Takrat bodi to, kar si in ne pusti, da bi okolica (negativno) vplivala nate. Obdobje med 13. in 15. aprilom bo veliko lažje, saj bo okoli tebe zabavno in fantastično dogajanje. Takrat boš skakal/a od sreče! Neverjetni razpleti te bodo presenetili tudi 18. in 19., zato takrat nikar ne dvomi vase ali začni razmišljati, kdaj se bo vse končalo. Raje razširi svoje obzorje ter med 24. in 26. aprilom svojo pozornost usmeri k novostim. O vsem, kaj boš spoznal/a, pa govori s svojimi ljubljenimi, zlasti 29. in 30. v mesecu. Takrat bo komunikacija odprla številna nova vrata. Sliši se čudovito, kajne?

Svojim odločitvam boš lažje sledil/a s pomočjo kristala turkiz, ki bo okrepil občutek, da si ustvarjalec/ka lastne sreče.

Kozorog
(22. december – 20. januar)

Prvega in drugega aprila bo tvoja ključna beseda: razvajanje! Da, razvajanje v ljubezni. Razvajanje v krogu družine in razvajanje na delovnem mestu. Z ljubljenimi osebami si boš privoščil/a več – več zabave, več povezanosti in več kvalitetno preživetega skupnega časa. Prav tako se boš prepustil/a razvajanju krepčilnega spanca in zdravim obrokom. Neverjetno! In – če premisliš – ni to nekaj najboljšega, kar bi lahko naredil/a zase? Zakaj ne bi tega delal/a cel mesec? Če se boš 6. in 7. srečal/a s problemom, se ga takoj loti. Ne čakaj, da se razreši sam od sebe ali spremeni v veliko težavo. Tvoji možgančki bodo delali s polno paro, zato jih zadovolji tudi z nekaj kulture. Med 13. in 15. aprilom obišči muzej ali gledališče. To bo tvojo dušo navdalo z nečim posebnim. Občutek miru in zadovoljstva se bo nadaljeval tudi 20. in 21., ko bo v ospredje stopila ljubezen. Takrat se prepusti tej ljubeči energiji in preprosto uživaj! Med 24. in 26. aprilom pa poskrbi, da boš naredil/a nekaj zase: prižgi računalnik in zapiši svoje misli. Nato pa jih objavi na spletu – ali jih zaupaj ljubljenim. Zaključek meseca te bo nagradil z uspehi, zato uživaj v njih. Svoje veselje deli z najbližjimi, s katerimi uživaj v sončnih žarkih.

Kristal unakit bo krepil tvoje miselne sposobnosti in poskrbel, da boš vedno iskren/a do samega sebe.

Vodnar
(21. januar – 18. februar)

Nekatere zanimive, a čudne zgodbe, ki so se v družini prenašale skozi zgodovino, bodo prvega in drugega aprila pritegnile tvojo pozornost. Razišči jih! Pojdi ven in obišči pradeda ali staro teto. Zagotovo ti bo povedal/a marsikaj zanimivega, tudi o družinskem zakladu, ki je skrivnostno izginil desetletja nazaj. Mogoče lahko najdeš te dragocenosti ali pa le čudovito zgodbo. Vsekakor ti ne bo žal, da si se podal/a na to pot! Naredi pa nekaj koristnega tudi za svoje družinske člane – 6. in 7. prevzemi svoja gospodinjska opravila, saj te v nasprotnem primeru čaka resen in težek pogovor. Med 13. in 15. aprilom pa se prepusti energijam in željam svoje duše. Pusti, da te spomladanski žarki nežno pobožajo. To bo tako poživljajoče, da se bo prebudilo tvoje celotno telo. Zato pojdi v naravo in poišči nove izkušnje, nato pa se vrni na trdna tla. Med 20. in 21. boš moral/a pokazati discipliniranost in odgovornost – tudi kar se tiče telesne aktivnosti. Počutil/a se boš resnično dobro, dodatno pozitivnost pa boš občutil/a zaradi super novic, ki bodo tvojo pot prekrižale 22. in 23. aprila. Takrat bodo drugi v tebi videli navdih, zato jih ne razočaraj! S koncem meseca pa te bodo ponovno objele skrivnostne energije iz preteklosti. Presenečen/a boš, kaj vse boš odkril/a in kaj vse še moraš.

S kristalom lapis lazuli boš lažje prepoznal/a svoje poslanstvo in začela izražati svoj resnični jaz.

Ribi
(19. februar – 20. marec)

Prvega aprila pripravi čudovito večerjo. Prižgi sveče, pogrni mizo in uživaj v vsakem grižljaju – in če je le mogoče, bodi sam/a. Potrebuješ namreč nekaj časa samo zase in svoje misli. Razvajaj se, nato pa si privošči krepčilni spanec. Po tem se boš zagotovo počutil/a stokrat boljše. Četrtega in petega aprila pa bodi pozoren/a na vsa znamenja, ki jih boš videl/a, a ne pusti, da bi te zmedla. Raje globoko vdihni in izdihni ter premisli. Drži se svojih meja in si upaj odkloniti stvari, za katere nisi prepričan/a, da so prave zate. Raje reci »ne, hvala«. Razmisli tudi o tem, da bi naredil/a nekaj za svoje telo. Od 8. do 10. aprila naj bo v ospredju skrb za počutje. Obišči telovadnico, usedi se na kolo … Nekaj dodatnih ur razgibavanja ti ne bo škodilo. V drugi polovici meseca pa bodo tvojo pozornost zahtevali odnosi. Zlasti 15. aprila bo vladala napetost z drugimi, ki pa se bo do 20. oziroma 21. umirila. Takrat ponudi svojo pomoč drugim in jim prisluhni. To se ti bo obrestovalo, saj bo obdobje od 24. do 26. v znamenju pozitivne in ljubeče energije. Zadnjega v mesecu pa preberi ljubezensko sporočilo, ki bo našlo pot do tebe.

S kristalom snežni obsidian se boš lažje prepustil/a ljubeči energiji in se znebila občutljivosti.