Horoskop

Mesečni horoskop za Januar 2020

Januar je mesec novih začetkov in priložnosti. Je čas, ko lahko začnemo znova in stopimo na pot, po kateri si želimo hoditi. Ta mesec si zato vzemimo čas zase in razmislek, kaj nas je preteklo leto naučilo in česa nismo izpolnili. Pri tem ne bodimo žalostni, ampak z nasmeškom sprejmimo nove lekcije in izkušnje. Marsikdo nima te priložnosti zaradi takih ali drugačnih razlogov, zato veselo sprejmimo prihod novega leta in možnosti, da končno naredimo korak naprej k osebi, ki si želimo postati.

V prvih dneh novega leta ne boš smel/a pozabiti nečesa dobrega narediti zase. Globoko vdihni, naredi si obilen zajtrk in poskrbi za raztezanje. Vzemi si čas tudi za tek, sprehod, pojdi v bližnji gozd in si privošči dolg sprehod, kjer izdihaj vse, kar je ostalo negativnega iz prejšnjega leta. Karkoli že počnete in karkoli vas veseli, naredite to zdaj! Do 4., 5. in 6. v mesecu januarju boš veliko pozornosti posvetil/a kuhanju, čiščenju in opravilom znotraj svojega doma. Vse to bo dobro delovalo nate, dokler ne boš pretiraval/a. Zavedaj se, da se lahko razbremeniš tako, da tudi drugim naložiš kakšno opravilo, ki je povezano z domom. V prvi polovici meseca, natančneje 9., 10. in 11 januarja se boš zelo ukvarjal/a s podrobnostmi. Veliko pozornosti boš posvetil/a obveznostim, kot so računi, organizacija financ, na novo boš postavil/a prioritete… Okoli 15. januarja boš moral/a bolj prisluhniti svojemu razpoloženju. Še posebno, če boš imel/a občutek, da se počutiš slabše, je prav, da se upočasniš, zadihaš, odpočiješ. Okoli 20. v mesecu boš intenzivno razmišljal/a o karieri. Vprašati se boš moral/a ali si z njo zadovoljen/zadovoljna? Konec meseca, natančneje 25. in 26. januarja bo odgovor na vse: »DA«. Do 31. januarja si privošči nekaj razvajanja, saj boš le tako ohranil/a energijo na visoki ravni.

Oven: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

Novo leto boš začel/a zelo dinamično. V 1. januar se boš zbudil/a z veliko energije in dobrim smislom, kam boš to energijo vložil/a. Nekaj energije vloži tudi v dejavnosti, ki pozitivno vplivajo na tvoje psihično počutje (jogo, ter, hojo, meditacijo). Po tem pa si privošči pravo mero zdrave hrane, ki te ne bo samo nasitila, ampak tudi napolnila tvojo dušo. Neguj se navznoter in navzven. Uživaj! Bolj ko se boš zatekal/a h komunikaciji in 4., 5. in 6. v mesecu vse dorekel/dorekla sproti, vse bolj bo celotna situacija okoli tebe začela dobivati smisel. Več ko boš naredil/a zase, manj ti bo dolgčas 12. in 13. januarja, kajti posvetil/a se boš novim zanimanjem, dejavnostim. Zato jej dobro, rekreiraj se in ne pozabi napolniti tudi duše. 16., 17. in 18. januarja pazi, kajti vse ne bo tako, kot bo bilo videti na prvi pogled in naj te ne preslepi bleščeč videz. Nekaj, kar se na prvi pogled lahko uresničiti, se bo lahko izkazalo za »trd oreh«. Zato svoje ideje razvijaj vse do 23. in 24. januarja, kajti tu jih boš že lahko uresničil/a. Konec meseca, natančneje 27. in 28. januarja bodi pozoren/pozorna na novice, ki prihajajo, kajti le-te bodo lahko zelo pozitivno vplivale nate. Tu bo ponovno pomembna komunikacija, kajti do 31. januarja boš že vse bolj jasno dorekel/dorekla, si zastavil/a pravo pot.

Bik: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

Januarska napoved za dvojčke kaže, da boš moral/a sprejeti vse ovire. Na prvi pogled se bodo lahko izkazale kot nekaj nadležnega, a boš kaj kmalu ugotovil/a, da ti bodo le-te pomagale spoznati, kaj si resnično želiš in ali se boš za določeno stvar še bolj potrudil/a ali pa jo boš opustil/a in šel/šla na novo pot. Torej, če se boš 1. januarja znašel/znašla, pred kakšno oviro, ne bodi razdražen/a. Morda stvari ne bodo šle tako, kot si si zamislil/a, a boš na poti sprejemanja novih lekcij, ki ti lahko pomagajo. 2. in 3. januarja bodo stvari že nekoliko bolj jasne, vse se bo začelo razpletati in tu se bodo že kazale lekcije, ki jih boste uspešno osvojili in obrnili sebi v prid. 9., 10. in 11. januarja boš veliko pozornosti posvetil/a podrobnostim, zato se boš težko osredotočil/a na bistvo stvari. Druga polovica meseca bo namenjena učenju. Tu ne gre samo za učenje v smislu pridobivanja novih znanj, ampak se boš v tem času veliko naučil/a o sebi. Še posebno 16. in 17. januarja ne pridigaj in vsiljuj svojega mnenja, ampak poskrbi za učenje. Tako se boš lažje posvetil/a tudi ustvarjalnosti, le-to izrazi še posebno 23. in 24. januarja. Vse to bo zelo pomembno zate, kajti z vso voljo in samozavestjo se boš v 29. in 30. januarju lažje osredotočil/a na svojo osebno rast in oplemenitil/a svoje ideje. Konec meseca natančneje 31. januarja bolj pozorno spremljaj svoje finance.

Dvojčka: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

Prvega januarja raki ne boste smeli preskočiti družabnih udejstvovanj. Tudi, če se boš počutil/a izčrpano in brez volje, boš v dobri poziciji za spoznavanje novih ljudi. Želel/a se boš povezati z vsemi očarljivimi posamezniki, zato izberi pravo obleko in se odpravi na večerjo, to bi ti lahko spremenilo življenje. Navsezadnje te čaka lep večer, druženje. Novi začetki ti bodo vzbudili velika čustva, še posebno 4., 5. in 6. januarja. Lepo se imej. Več pozornosti 9., 10. in 11. januarja posveti podrobnostim. Tvoja ognjena stran bo zaživela še posebno okoli 16., 17. in 18. januarja. Zelo pomembno je, da uporabiš svojo intuicijo, kajti le tako boš 23. in 24., kajti le tako boš lahko videla, kako boš lahko pozitivno rešil/a vse situacije.  Več časa boš druženju ponovno posvetil/a 27. in 28. januarja. Nekaj časa posveti tudi počitku, kajti le tako boš pripravljen/a na neverjetni konec meseca, ki prihaja 31. avgusta. Tu boš lahko že proslavil/a dobre novice, ki ti bodo ležale na dlani.

Rak: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

Prvega januarja boš zelo nagnjen/a k temu, da boš želel/a biti na vsak način na prvem mestu. Vendar pazi! To pomeni, da ne smeš hoditi naokoli in se hvaliti, kako dober/dobra si. Daj ljudem priložnost, da sami to ugotovijo, kajti to bo zate veliko bolje na dolgi rok.  Četrtega in petega januarja več pozornosti posveti tudi svoji nezavedni naravi, kajti hoditi boš moral/a s tokom. Daj temu prednost pred analiziranjem, kajti le tako te bo pripeljalo do čudežev. Vse to te bo s 7. in 8. januarjem pripeljalo do velikega zagona in prave poti.  14. in 15. januarja bodi pozoren/pozorna kaj vam rečejo drugi, kajti vse ne bo tako, kot bo bilo videti na prvi pogled. Tudi za stvari, ki se tičejo tebe. Predvsem ko gre za nakup luksuza ali za kaj drugega neresnega, a nadvse dragega, česar niti ne potrebuješ. V teh dneh je pomembno, da se posvetite poenostavljenosti. Globoko zadihajte, pojdite na sprehod, na kopališče… Z 20. januarjem boš imel/a občutek, da si želiš biti tam za nekoga drugega, zato boš veliko časa posvetila bližnjim. 25. in 26. januar bo namenjen zabavi in sproščenosti. To si zaslužiš! 31. januarja se pripravi na nove izzive.

Lev: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

Svoje ideje in misli boš morala izraziti že s 1. januarjem. Moral/a si boš vzeti čas, prostor in dovoljenje, da resnično izrazite vse, kar ti leži na duši. Ne smeš si misliti: »Jim bom že povedal/a kasneje.« ali »Ah, saj ni tako zelo pomembno!«. Kar si misliš, je ZELO POMEMBNO! In če to deliš z okolico na pravi način, boš lahko resnično obogatila življenje ljudi okoli sebe.  Če se boš 4., 5. in 6. januarja počutil/a nemirno, se lahko lotiš organiziranja/pospravljanja omar ali določenega prostora. Do 9., 10. in 11. januarja boš že spoznal/a, da je imelo tvoje jasno izražanje velik vpliv na vaše življenje in potek le-tega. To te bo zelo razveselilo in prav je, da večkrat poveš, kaj si misliš. Še posebno bodi pozoren/pozorna 16., 17. in 18. januarja, ko bodo določene stvari še potrebovale svoj čas, in zato je prav, da ne hitiš. S 23. in 24. januarjem boš veliko pozornosti posvetil/a temu, da boste »izpadli lepo«, pazi pa, da ne boš preveč kritičen/kritična. Vsaj ne za zdaj. 29. januarja bodi pozoren/pozorna na delo. Do 31. januarja se napolni z nečim, kar te razveseli, sprosti.

Devica: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

S prvim januarjem se boš moral/a pripraviti na izjemno lep dan, ki ga moraš začeti z dihalnimi vajami ali vajami za raztezanje. Torej leto se bo začelo zelo lepo in prav je, da ostaneš tu prizemljen/a in prisoten/prisotna v sedanjem trenutku. Vedel/a boš, da boš svoje delo dobro opravil/a samo, če boš imel/ dovolj časa in prostora za to, da se psihično in fizično pripraviš. Zato si vzemi dovolj časa za to. 4., 5. in 6. januarja bodi pozoren/pozorna na to, da ne boš delal/a nepremišljenih korakov, kajti ni nujno, da bo vse tako trdno, kot bo videti na prvi pogled.  12. in 13. januarja te čaka zelo dobro obdobje za to, da narediš korak naprej. Ta korak se nanaša lahko na vaše delo, zasebne projekte, življenje na splošno ali pa ljubezen. 16., 17. in 18. januarja veliko pozornosti posveti komunikaciji in izražanju svojih misli, želja, potreb. 23. in 24. januarja boš veliko pozornosti posvetil/a pomoči drugim. Pomagal/a jim boš izraziti in videti lepoto svojega življenja, dal/a jim boš neko novo upanje. 29. in 30. januarja boš nagnjen/a k iskanju potencialnega, intelektualnega partnerja, zato se udeleži druženja. Oba se bosta počutila ob srečanju polna energije. Z 31. januarjem daj prednost prijateljem in družini, pred delom.

Tehtnica: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

S 1. januarjem ne boš smel/a pozabiti, kaj so ključne točke v odnosih. Sodelovanje je tisto, na čemer boš moral/a konkretno delati in zelo pomembno je, da komunikacijo na tej točki postaviš na prvo mesto. Sebičnost postavi na stran in ne sprašuj samo sebe, kako se počutiš, ampak vprašaj tudi ljubljeno, drugo osebo, kako se počuti on/ona. S 4., 5. in 6. januarjem se bosta s to osebo začela nekoliko bolje ujemati in vse dogajanje v vajinem življenju bo odražalo to pozitivno. V 12. in 13. januarju bodi pozoren/pozorna na odločitve, kajti ne boš smel/a siliti v le-to, ampak je prav, da se za nekaj časa umakneš in stvar pogledaš še z druge perspektive. Kajti odgovor na to se bo pojavil ravno takrat, ko boš to najmanj pričakoval/a. Dobre novice (ali zelo dobro razpoloženje) lahko preplavijo vaše življenje 14. in 15. januarja. Bodi pozoren/pozorna, da boš to pozitivo nadgradila z obiskom joge, kopališča ali telovadnice, da se sprostiš, popolnoma pozabiš na skrbi. 20. januar bo naklonjen poslu, a pazi, kajti s 25. in 26. januarjem boš moral/a ponovno v ospredje postaviti sprostitev. Ni vam treba vsega obvladovati, načrtovati z 31. januarjem, kaj prepustite tudi toku.

Škorpijon: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

S 1. januarjem boš dobil/a potrditev, da iskanje bližnjic, še posebno ko gre za osebno počutje in sproščenost, ne bo pripeljalo do dolgoročnih rezultatov. Zagotovo si želiš dobrega počutja in umirjenega uma in edini način, da boš to dosegla, je počasno, potrpežljivo delo. Majhne spremembe v vsakdanu bodo počasi prinesle velik napredek v življenju. Če se boš 5. januarja počutil/a preobremenjeno, bo to ugodno obdobje, da naredite korak nazaj. Globoko dihaj, raztezaj se, uživaj! Z 10. januarjem se boš spreobrnil/a že v veliko boljšo miselnost in veliko bolj pozitivno boš pristopal/a k stvarem na splošno. 15. januar bo zahteval nekoliko več potrpljenja. Kajti z 20. januarjem se boš lotil/a že konkretnih zadev bolj resno, odločno. Če razmišljaš o novem izzivu, se lahko lotiš novega skupnega izziva. Pa naj gre tu za kolesarjenje, tek, skupinska vadba,… Vse to bo lahko učinkovito in zabavno. Z 20. januarjem te čaka tudi nekoliko več romantičnih dogodkov. Konec meseca pa boš več časa ponovno posvetil/a vadbam, raztezanju in s 30. januarjem uvedel/a na tem področju nove vzorce, navade, bolj zdrav način življenja.

Strelec: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

Novo leto boš začel/a z veliko romantičnosti in nežnosti. S 1. januarjem boš začel/a na vse gledati nekoliko bolj čustveno in se te nežnosti zelo veseliti. S 4., 5. in 6. januarjem se lahko pojavijo določene težave doma ali na poslovnem področju in tu ne boš smel/a samo upati na najboljše, ampak bo ključno, da ukrepaš. 9., 10. in 11. januarja boš zelo usmerjen/a v detajle, organizacijo stvari. Prav je, da v tem obdobju vse raje trikrat preveriš, preden karkoli pošlješ. Načrti in situacije se bodo začeli odvijati nekoliko hitreje s 16. januarjem. 19. in 20. januar te bosta obdala z nekoliko več pozitivnosti in prav je, da si v tem obdobju vzameš nekaj več časa za uživanje v sedanjem trenutku. Konec koncev, bo šlo tu za zelo posebno vzdušje. Ne pozabi tudi na ravnovesje, katerega boš moral/a še posebno vzpostaviti 25. in 26. januarja. Bodi še posebno pozoren/pozorna na to, da to ravnovesje vzpostaviš med področjem dela in druženja (družina, prijatelji…). 29. in 30. januarja ne boš najbolj zadovoljen/zadovoljna z določeno situacijo in zato se boš le-te razbremenil/a z 31. januarjem, kar bo prineslo veliko osvoboditev.

Kozorog: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

Prišel/prišla boš do spoznanja, da bi se lahko od starejše osebe (pa naj bo to sorodnik, prijatelj, uradna oseba ali pa neznana oseba) lahko zelo veliko naučil/a. Predvsem s 1. januarjem boš morala biti pozorna na to, kaj bo imela ta oseba povedati. Kajti tu te čakajo lekcije, ki jih boš moral/a osvojiti in le-te ti lahko prinesejo velike in pomembne izkušnje, ki ti lahko resnično pomagajo.  4., 5. in 6. januarja bodo v ospredju pri tebi prevladovala čustva, a se vseeno sooči z reševanjem vprašanj, negotovosti, ki ti ležijo na dlani. Pojdi naprej in se osredotoči, nato naredi tudi nekaj sproščujočega zase.  12. in 13. januarja boš želel/a izkusiti, doživeti nekaj novega. Zato pojdi iz cone svojega udobja in naredi nekaj, česar do zdaj še nisi storil/a. Ne glede na to, ali gre tu za učenje plesa, slikanje ali kaj popolnoma tretjega, bo imela vaša duša korist od tega, da to naredite. Izpopolnil/a se boš.  Globoko vdihni in preštej svoje blagoslove v dneh: 16., 17. in 18. januarja. Obetajo se ti tudi čudoviti dnevi 21. in 22. januarja. Verjemi vase in zagrabi to čudovitost prav tukaj in zdaj, kajti do 27. in 28. aprila boš lahko iz te čudovitosti pridobil/a kar se da največ. Prisluhniti boš moral/a svojim občutkom in jih do 31. januarja analizirati, organizirati.

Vodnar: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!

S 1. januarjem te bodo preplavila zelo nežna, iskrena in romantična čustva, na katera boš pripravljen/a, in zato jih boš znal/a kar se da dobro izkoristiti sebi v korist. A pazi, do konca dne, boš imela veliko za postoriti in zato se odgovornostim ne izogibaj in vpelji v vso to dinamiko tudi nekaj časa zase (joga, meditacija…). 4., 5. in 6. januarja pričakuj prebrat, kjer boš moral/a preveriti, koliko časa vlagaš v določen odnos, določeno osebo in kaj dobiš v zameno. Pazi, da se čustveno ne iztrošiš. 9., 10. in 11. januarja bo že sledila konkretna analiza tega področja, odnosov. Vprašaj se tudi, kako vse to vpliva na poslovno področje, delovno vnemo.  14. in 15. januarja se stvari lahko nekoliko zapletejo, zato boš moral/a več pozornosti usmeriti na področja, stvari, ki se tičejo vaše profesionalnosti. Tu ti lahko pomaga določen zaveznik oziroma oseba z določenimi izkušnjami, ki te lahko usmeri stopničko višje po karierni lestvici in tej osebi se ne boš smel/a pozabiti zahvaliti 19. in 20. januarja.  23. in 24. januarja vas čakata čudovita dneva, kjer se boš odlično znašel/znašla na prav vseh področjih vašega življenja. 29. in 30. januarja bosta zelo ugodna dneva za to, da se razbremeniš. Lahko obiščeš savno, masažo,… 31. januarja pa bo zelo ugoden čas za srečanja, zmenek.

Ribi: Odkrij, kako začeti živeti življenje, o katerem sanjaš!