Horoskop

Mesečni horoskop za Junij 2019

Čarobnost poletnega solsticija

Vsak mesec ima posebno energijo in odtenek – tudi junij ni nič drugačen. Poleg čudovite energije, ki prinaša smeh, veselje in zabavo, naj bo počastil tudi z močjo Sonca. V njegovi luči se bomo lahko kopali in slavili konec meseca, ko bo nastopil poletni solsticij.
Takrat bomo prejeli edinstveno življenjsko energijo, ki nas bo opolnomočila in opogumila. Lažje bomo izpolnili svoje sanje in se predali valu ustvarjalnosti. Vodila nas bo svetloba, zato bomo odkrili in marsikatere skrivnosti. Kar je bilo prej skrito, se bo razkrilo našim očem. In vse, kar smo tekom leta posadili (si zaželeli), se bo v soju svetlobe razcvetelo in nas nagradilo s posebnimi darovi. Poletni solsticij je čas manifestacij, zahval Soncu in za napolnitev lastne energije!

Oven
(21. marec – 20. april)

Kuhanje, čiščenje, kuhanje in še več čiščenja. Se ti to sliši kot zabava? Ne glede na odgovor bo najverjetneje prvi dan junija v znamenju tega. Torej, če ti gospodinjska opravila niso odveč, se v to podaj odločno. Če pa razmišljaš o izletu na morje, pa raje dvakrat premisli. Peti in šesti v mesecu bosta nadvse zaposlena in nekoliko raztresena, zato boš moral/a paziti na svoje delo in obveznosti. Največ pozornosti boš moral/a usmeriti k pomembnim dokumentom in različnim podrobnostim. Ne pozabi pa narediti nekaj tudi za svoje telo. Po končanem delu se odpravi na tek ali daljši sprehod! Med 10. in 11. bodo v ospredje stopila čustva, ki bodo kar prosila, da jim nameniš nekaj svoje pozornosti. Vizija, ki jo nosiš v srcu, se bo začela uresničevati, zato ničesar ne prepusti naključju, še posebej 16. in 17. junija. Super, kajne? Nekaj zares čudovitih in nežnih trenutkov te čaka tudi 20. in 21., ko te nekdo ne bo mogel nehati poljubljati. Ljubezen bo v zraku tudi ob koncu meseca, ko bo ključno, da boš kratek/a in jedrnat/a – tudi v poslovnem svetu, kjer te čakajo zanimive izkušnje. Če boš pravilno izbiral/a svoje besede, boš hitro dobil/a, kar si boš zaželel/a. Romantika, ustvarjalnost, pozitivnost… vse to pa bo v ospredju 29. in 30. junija, zato se ne zadržuj oziroma si takrat ne postavljaj meja.

S kristalom snežni obsidian se boš lažje prepustil/a energiji ljubezni in ustvarjalnosti.

Bik
(21. april – 21. maj)

V juniju bodi družaben/a! Da, to je tvoja naloga, zato bodi že prvega pripravljen/a na komunikacijo in druženje z okolico. Vsekakor pojdi ven in ne išči več izgovorov, zakaj česa ne bi storil/a. Začini svoje življenje, poklepetaj z neznanci, pokliči stare prijatelje, sorodnike… Interakcije z drugimi ti bodo prinesle občutek sreče, zadovoljstva in celovitosti. Tudi 5. v mesecu bodi pripravljen/a, da boš izrazil/a svoja čustva, saj bodo le-ta kar kipela v tebi. Tvoja energija bo izjemno nalezljiva, zato lahko pričakuješ pozitivne trenutke, ki bodo tudi drugim narisale nasmeh na obraz. Če te bodo 10. ali 11. prevzele čudne misli, občutek, da moraš v odnosu prevzeti glavno vlogo, se vprašaj, zakaj. Od kod izvirajo te misli? Če si boš vzel/a nekaj časa zase in premislek, boš lažje prišel/a do odgovorov, zato si 14. in 15. junij rezerviraj zase. Pojdi v naravo. Sezuj čevlje in začuti travo pod nogami. Ali pojdi na morje in pusti, da te valovi nežno oblivajo. Ne bo ti žal, če se boš povezal/a z Mati Zemljo! Boljši stik s samim seboj ti bo omogočil nekaj pravilnih odločitev – tudi 20. v mesecu, ko se ti obeta večji nakup. Ljubezen bo ponovno v ospredju med 22. in 24., ko bo pomembno, da boš resnično sprejel/a vse, kar se ti dogaja. Ob zaključku meseca pa boš moral/a malce bolj paziti na svoje besede in dejanja, saj bo ozračje napeto. Potrpežljivost bo bistvena, zato raje prištej do 3, preden se boš odzval/a. Poleg tega pa se potrudi, da boš v ljudeh videl/a najboljše (in ne takoj najslabše).

Svoje resnične želje in potrebe boš lažje prepoznal/a s pomočjo vibracij kristala lapis lazuli.

Dvojčka
(22. maj – 21. junij)

Prvega v mesecu boš moral/a poskrbeti, da slaba volja ne bo prevzela tvojega življenja. Nihanje razpoloženja bo dokaj naporno, zato bodo (pre)hitri odzivi prinesli posledice. Raje globoko vdihni in izdihni ter šele nato izberi svoje besede ali dejanja. Začetek junija bo zahteval, da se globoko zazreš vase in analiziraš, kaj te je pripeljalo do situacije, v kateri si se znašel/a. Če si nezadovoljen/a z razpletom določene zadeve, sprejmi to, nato pa naredi korak naprej. Če si nezadovoljen/a z delom ali projektom, morda celo partnerskim odnosom, se ne pretvarjaj, da je vse v redu. Ko se boš začel/a soočati s problemi, jih boš lažje rešil/a in hitreje našel/a pozitivno točko. Zato ne čakaj! Tudi 5. in 6. bodi odločen/a in preglej vso e-pošto ter nanjo odgovori, sicer boš zamudil/a čudovito priložnost. Med 10. in 11. boš moral/a biti malce bolj preračunljiv/a in vse podrobno načrtovati do zadnje podrobnosti! Če boš v odnosih zaznal/a neravnovesje (moči) – tako partnerskih kot poslovnih, se o tem pogovori, saj bosta 14. in 15. junij odlična za komunikacijo. Če boš dobil/a nasvet, in to popolnoma brezplačno, ga sprejmi! Prave odločitve in pozornost na dogajanje okoli tebe te bodo pripeljale do velikih prebojev, ki bodo očitni zlasti med 25. in 26. junijem. Takrat boš na vrhu sveta! In če si pohodnik/ca, rad/a osvajaš različne gorske vrhove, boš dobesedno nad vsemi. Zadnjega v mesecu pa se pripravi, da morda tvoj zmagoslavni pohod ne bo vsem po godu.

Kristal tigrovo oko ti bo pomagal pokazati odločnost in pogum, s čimer si boš odprl/a vrata k različnim uspehom.

Rak
(22. junij – 22. julij)

Mesec boš začel/a z velikim pokom. Hura! Tvoje počutje bo fantastično, tvoj videz čudovit, poleg tega pa boš kipel/a od ustvarjalnosti in novih idej. Tudi tvoji projekti se bodo nemoteno razvijali, želje se uresničevale, po vrhu tega pa boš imel/a super pričesko. To bo tvoj čas, zato uživaj! Petega in šestega izkoristi to pozitivno energijo in se z osebo, ki ti je všeč, poveži – povabi jo na pijačo. Všečnost bo obojestranska. Sredi meseca, 12. in 13., pa si vzemi čas zase. Si že dlje časa želiš obiskati savno? Si privoščiti masažo? Naredi to! Ne pozabi pa na svoje finančno stanje, zato 16. in 17. preštej svoje kovančke. Bodi pozoren/a na stroške in prihodke, saj se ti bo to obrestovalo. Junij bo na splošno zelo prijeten mesec, zato med 22. in 24. priredi zabavo. Svoje najbližje povabi na piknik in pusti, da vonj žara ustvari posebno vzdušje. Pravzaprav bodi do konca meseca pripravljen/a na preživljanje časa zunaj doma – 27. in 28. sezuj čevlje in se poveži z naravo. Pusti, da te pobožajo travniške cvetlice, da te požgečkajo različne male žverce… Konec meseca pa pokaži, kaj resnično zmoreš, saj ti bosta 29. in 30. junij izjemno naklonjena. Čakajo te zasluženi uspehi!

S kristalom sodalit boš lažje izrazil/a sebe, svoja čustva in spoznal resnične želje.

Lev
(23. julij – 23. avgust)

Če ti bo prvega junija notranji glas govoril, da se moraš preseliti v Pariz in svoje življenje posvetiti umetnosti, potem to naredi. Enako, če te bo nagovarjal, da se moraš posvetiti reševanju želv. Ali potapljanju! Obstaja namreč velika možnost, da se tvoja notranja modrost razodeva. In kako čudovito je to? Če boš prisluhnil/a intuiciji, je odgovor: »Precej čudovito!« Pri uresničevanju želja pa ne pozabi na pomemben dejavnik: na denar. Petega in šestega junija se poglobi v svoje finance. Preden se boš preselil/a v Pariz, moraš vedeti, kako zajeten je (ali ni) tvoj bančni račun. Svoje želje in načrte deli z družino ter prijatelji, zlasti 10. in 11., ko bo odličen čas za druženje in povezovanje. Navsezadnje so druge stvari postranske. Občutek zadovoljstva in uspeha te bo preplavil med 16. in 17. junijem, zato boš malce bolj ponosen/a nase kot običajno. Poskrbi pa, da te ego ne bo ponesel v višave, saj je skromnost lepa čednost. V drugi polovici meseca, natančneje med 22. in 24., pa resno premisli o spremembah na poslovnem področju. Ni ti treba takoj ukrepati, vsekakor pa razmisli o trenutni situaciji in načrtih za prihodnost. Ob koncu meseca se pripravi na nekaj čudovitih novic, ki bodo narisale nasmeh na obraz. Takrat nikar ne dvomi vase, saj si pripravljen/a na vse, kar ti bo življenje prineslo!

Svoji intuiciji boš lažje prisluhnil/a s kristalom modri zlati kamen, poleg tega pa boš hitreje uzrl/a luč v temnejših dnevih.

Devica
(24. avgust – 22. september)

Junij boš začel/a zelo delavno. Potopil/a se boš v različne dokumente, barvno označil/a pomembne stvari in tako dobil/a odličen pregled nad vsemi obveznostmi. Znebil/a se boš vsega, česar ne potrebuješ več in se pripravil/a na novosti, na nove projekte. Samozavestno boš izpolnjeval/a naročila in oddajal/a nove. Da, zares boš neustavljiva sila narave! Ne glede na to, kje si, tam ni kaosa, ampak red. Fantastično! Nekaj čarobnih trenutkov te čaka 5. in 6. v mesecu, ko bo na prizorišče stopila nepričakovana romanca. Kako super je to? Zelo, zato uživaj. Tvoja intelektualna radovednost bo neukrotljiva med 10. in 11., zato se pripravi na nekaj neobičajnih in norih odkritij. Konec koncev pa, zakaj bi sploh kdo želel ukrotiti vedoželjnost in vihranje možganov? Sredi meseca, natančneje 14. junija, pa se pripravi na nekaj prijaznih pogledov na delovnem mestu. Dan kasneje pa se sprosti in uživaj v tem, kar se je zgodilo. Ob koncu meseca, 20. in 21., pa pazi na svojo radodarno naravo. Če se boš preveč razdajal/a, se bodo sčasoma finančna sredstva zmanjšala. Še posebej 25. in 26. bodi pozoren/a na dogajanje okrog sebe. Če se boš spozabil/a in preveč sprostil/a, boš naletel/a na težave. Z jogo boš lažje našel/a življenjsko in notranje ravnovesje, zato 30. premisli, kaj bi joga na splošno pomenila zate in tvoje telo.

Življenjsko ravnovesje boš lažje vzpostavil/a s pomočjo kristala unakit.

Tehtnica
(23. september – 23.

Začetek meseca bo prinesel spremembe. Tvojo rutino bo nekaj zmotilo, zato se boš moral/a pripraviti, da vse ne bo potekalo kot po načrtu. Ampak nič za to! Nikar se ne razburjaj, saj so spremembe oziroma majhne motnje lahko pravi blagoslov v preobleki. Si je dvigalo ustavilo, ti pa si brez signala na mobilniku? Izkoristi ta čas in se poglobi vase. Si na pravem mestu, kar se tiče čustev? Financ? Kariere? Tišina te lahko vodi do pomembnih uvidov, zato ji prisluhni. Med 7. in 9. te čaka fantastično dogajanje, saj se bodo stvari začele odvijati po pričakovanjih, poleg tega pa ti bo notranji glas govoril, da je vse v redu, zaradi česar te bo preplavila sreča. Hura! Ceni te trenutke. Če se boš sredi meseca, natančneje 14. in 15. junija, počutil/a negotovo ali izčrpano, bo to skrajni čas, da se malce odmakneš od vsega in vseh. Vzemi si čas zase, za svojo dušo in telo. Privošči si masažo, sproščujočo kopel in zdrav obrok. Ko se bodo tvoje energije napolnile, se boš lažje osredotočil/a na odnose, ki bodo 20. in 21. v ospredju. Ne glede na to, ali bodo ljubezenske ali poslovne narave, bodo zahtevali razmislek. Vsekakor si prisluhni, saj se bodo v tebi skrivali odgovori. Tvoj um te ne bo pustil na cedilu tudi 25. in 26., ko te čakajo briljantne ideje. Ustvaril/a boš lahko nekaj neverjetnega, zato se do začetka novega meseca prepusti valu ustvarjalne energije.

Svojo kreativnost boš lažje negoval/a in ukrotil/a s pomočjo kristala roževec, ki bo med drugim prebudil tudi tvoja čustva.

Škorpijon
(24. oktober – 22. november)

Tvoja intuicija bo vrhunska. Vnaprej boš znal/a predvideti, kaj bo hit in kaj ne. Bo ta ljubezenska pesem kraljevala na vrhu lestvic? Preprosto boš vedel/a, kaj ima potencial za uspeh. In običajno se ne boš motil/a. Bi se moral odločiti za zeleno ali rumeno obleko? Tvoj notranji navigacijski sistem te bo usmeril k pravemu odtenku in pritegnil pogled prav posebne osebe. V zraku bo čutiti iskrice in ljubezen. In katera je najboljša zobna pasta zate? Zaupaj notranjemu čutu! Petega junija pa te bo preplavila pozitivna energija, zato boš pripravljen/a narediti nekaj lepega tudi za druge – in to brezplačno. Zaradi tega te 10. in 11. čaka veliko kozmičnih nagrad, kar pa naj ne bo razlog, da bi prenehal/a z dobrimi deli. Na splošno ti je všeč harmonija, a se ne otepaš nepričakovanega ali spontanega, kar se bo za resnično izkazalo 16. in 17. v mesecu. Takrat se odločno spoprijemi z vsemi izzivi, s katerimi se boš srečal/a. Nikar pa ne bodi preveč trmast/a ali zaverovan/a v svoj prav, sicer se bodo 20. in 21. razvili različni konflikti. Prav tako bodi pozoren/a na vsako podrobnost, zlasti v dokumentaciji, ki bo v tvojih rokah 25. junija. Pravzaprav bodi pozoren/a in previden/a do konca meseca.

Tvoja intuicija je pomembna, zato jo neguj s pomočjo vibracij kristala rdeči jaspis.

Strelec
(23. november – 21. december)

Kateri so tvoji najvišji ideali? Kako naj bi svet deloval? Kakšna je tvoja vloga na tem svetu? Si lahko predstavljaš način, s katerim bi največ prispeval/a? Iz česa je vesolje sestavljeno? To so globoka vprašanja, seveda, a takšna, ki bi si jih moral/a prvega v mesecu zastaviti. Da, skrajni čas je, da se uskladiš z notranjim ritmom, saj je to edina pot, ki vodi do samorefleksije. Spoznal/a boš marsikaj novega o sebi in svetu, vseeno pa bodi pazljiv/a, da ne boš 5. v mesecu samozavestno odkorakal/a k nadrejenemu in ga zaprosil/a za dodatek. Seveda si ga zaslužiš, ampak obstajajo boljši trenutki, zato počakaj nekaj dni. Tvoja podzavest bo izjemno aktivna, zato bodi 10. pozoren/a na vsa znamenja, ki jih boš prejel/a (tudi v sanjah). Odlične novice te čakajo tudi 12. in 13. junija, ko bo ves tvoj trud poplačan. Je tvoj patent za stroj, ki s čokolado obliva banane, končno zacvetel? Ne glede na idejo lahko pričakuješ nagrade. Če boš 18. ali 19. založil/a svoje ključe, razmisli, ali ne bi raje ostal/a doma. Ti vesolje želi nekaj sporočiti? Razmisli. Če ti bo konec meseca dolgčas, še posebej 25., naj to ne bo izgovor, da nečesa ne bi naredil/a. Aktivnost bo dvignila tvojega duha, zato si do konca meseca prizadevaj, da boš osebno napredoval/a.

Kristal rdeči zlati kamen bo poudaril osebno rast, zato boš lažje prepoznal/a različna znamenja okrog sebe.

Kozorog
(22. december – 20. januar)

Tvoje razpoloženje niha? Si enkrat na vrhu, drugič na dnu? To je znak, da v zadnjem času nisi dovolj razmigal/a svojega telesa. Si preskočil/a popoldanski spanec? Pozno v noč gledaš svojo najljubšo nadaljevanko? Nič čudnega torej, da energija niha. Skrajni čas je, da izklopiš vso tehnologijo in se odpraviš na skupinsko meditacijo. Odloči se tudi za tek v naravi. In za zdravo hrano! Preveč dela in premalo vadbe (skupaj s preskakovanjem obrokov) je glavni razlog za nihanje razpoloženja. Če boš naredil/a nekaj zase, boš že 5. v mesecu začutil/a pozitivne spremembe. Odlično! To dobro novico deli s prijatelji in se 10. ali 11. odpravite nekam v naravo. Navsezadnje bo druženje odlična motivacija, da se vsak posameznik odloči, da naredi nekaj zase. Vsa ta telesna aktivnost bo napolnila tvoje baterije, zato boš 14. in 15. neustavljiv/a. Našel/a boš svoje ravnovesje, kar bo očitno 20. junija, ko boš z lahkoto premagal/a vse izzive, s katerimi se boš srečal/a. Pri tem bo ključno, da ne boš zavlačeval/a, ampak deloval/a neposredno in odločno. Ob zaključku meseca pa bodi pozoren/a, koga boš imel/a ob sebi – lahko, da bo nekdo želel izkoristiti tvoj val uspeha.

Kristal črni oniks ti bo pomagal, da boš lažje dosegel/a in ohranil/a notranje ravnovesje.

Vodnar
(21. januar – 18. februar)

Če vedno prižgeš svečo na obeh koncih, če dovoliš, da ti poteče članarina za fitnes in če dovoliš, da ti roki v poslu popolnoma zlezejo pod kožo, kako boš ostal/a miren/a, zdrav/a in v ravnovesju? Za hip se ustavi in se naužij lepote, ki te obdaja. Tako je! Pozabi na obveznosti in odgovornosti, ki te čakajo ta mesec. Navsezadnje ne moreš delati vsak dan – si samo človek, ne čebelica. Ničesar ne boš zamudil/a, če boš sebe postavil na prvo mesto. Vseeno pa bodi 5. in 6. previden/a, saj te v poslu čaka nekaj pomembnih potez. Nekatere poslovna vprašanja lahko sprožijo zelo resna in globoka čustva, zlasti 10. in 11. junija. To je dobra stvar (četudi na prvi pogled ne bo tako delovala) in bo prinesla zanimiva spoznanja. Nekaj, kar si že dlje časa želiš (najverjetneje v ljubezni), se ti lahko uresniči 16. ali 17. v mesecu. Vau! Zaključek meseca bo prinesel tudi nekaj odgovorov na stara vprašanja, zato bo obdobje med 22. in 24. junijem malce bolj nostalgično. Poleg tega pa bodi pripravljen/a tudi na kompromise, s katerimi boš v nov mesec vstopil/a bolj lahkotno in sveže.

Svoje želje in načrte boš lažje uresničil/a s podporo kristala zeleni aventurin.

Ribi
(19. februar – 20. marec)

Romantika, romantika in še več romantike! Zvezde ti bodo prvega junija naklonjene, zato si označi na koledarju, da bo to poseben dan. Kakšen čudovit začetek meseca, kajne? Težko si je predstavljati lepšega uvoda v poletje. Poskrbi, da se boš nekaj dni razvajal/a v tej neverjetni energiji – od glave do pet. V svojih kosteh in trebuhu začuti to prijetno ščemenje. Zdaj si resnično živ/a, zato se veseli življenja! Petega in šestega v mesecu pa nekaj več pozornosti posveti svojemu odnosu, a ne bodi preveč kritičen/a. Resda vsi ne bodo na tvoji strani, a včasih bo treba sprejeti kompromis ali dva. Bodi pozoren/a na svoje poteze, saj boš 10. oziroma 11. srečal/a osebo, ki ne bo imela čistih namenov. Vsega, kar se bo zgodilo, pa ne vzemi preveč osebno. Situacija se bo izboljšala sredi meseca, saj te 16. in 17. čaka naval ustvarjalnosti in novih idej. Nekatere boš lahko v pogon dal/a že 18. in 19., zato si lahko nadejaš veliko uspehov. Ne pozabi pa nase: 25. in 26. si privošči masažo, obisk savne ali zdravilišča. Na ta način bo mesec zaključil/a s pozitivno energijo in odličnim počutjem.

Kristal fluorit ti bo pomagal doseči želeno in ohraniti trdna tla pod nogami.