Horoskop

Mesečni horoskop za Maj 2019

Maj nas bo presenetil s svojo čarobnostjo, spremembami in poudarkom na duhovnosti. Občutili bomo lahkotnost, naval nove energije in radovednost. Vodila nas bo želja po tem, da življenje obarvamo z barvami vseh odtenkov.
Pripravljeni bomo na vse, zato se bomo tudi z izzivi drugače spopadli. Nič nas ne bo ustavilo, le paziti bomo morali, da si bomo znali prisluhniti in si vzeti čas zase. Negovanje duše (in telesa) bo izjemno pomembno.

Oven
(21. marec – 20. april)

Če boš imel/a 1. ali 2. maja dobro idejo, je ne izreci kar tako. Raje jo zapiši, jo izboljšaš, preoblikuj in razvijaj. Temeljito jo analiziraj, nato pa poglej, kako je videti. Je dobra? Super? Tako tako? Resnično si vzemi čas zanjo. In ko se boš odločil/a, da si jo pripravljen/a deliti s svetom, jo daj. Če ne, pa le brez skrbi! Hitro boš dobil/a novo zamisel, ki jo boš lahko razvijal/a! Med 8. in 10. v mesecu poskrbi, da boš delal/a na vsakdanjih, osnovnih stvareh. Operi avto, pospravi kuhinjo, obišči frizerja… Skratka, poskrbi za male stvari, saj drugo lahko počaka. Sredi meseca, 15. in 16., pa bodi radoveden/a. Premikaj meje in stopaj v neznano. Bodi drzen/a doma, v službi, v ljubezni. V vse daj svoje srce, dušo in energijo. Ne bo ti žal. Razmisli tudi o skupinskem delu, saj bodo dnevi od 19- do 21. idealni za povezovanje z drugimi oziroma vihranje možganov. Če boš povabljen/a k igranju družabnih iger, tudi to stori. Prepusti se toku dogajanja in povezovanju z okolico. Nekaj neverjetno dobrih izkušenj te čaka tudi 24. in 25. maja. Pomembno bo, da boš kar se da izkoristil/a to energijo in ponujene priložnosti. Zgodaj vstani in izkoristi dan! Zadnjega v mesecu pa prisluhni intuiciji. Če ti bo srce nekaj želelo sporočiti, mu prisluhni.

S kristalom mahagoni obsidian boš lažje sledil/a in uresničil/a svoje resnične želje. Nezaupanje in strah te ne bosta več ovirala na življenjski poti.

Bik
(21. april – 21. maj)

Začetek maja bo v znamenju sprememb in preobrazb. Počutil/a se boš kot gosenica, ki se spreminja v prelepega metulja. Če si se do zdaj skrival/a v kokonu, se pripravi na preobrat. Razprl/a boš svoja krila in poletel/a. In ne glede na to, v kaj si se spustil/a ali se še boš, ti bo všeč novo življenjsko poglavje, ki bo polno raznolikosti, živahnosti in barvitosti. Pri tem pa ne boš pozabil/a na pravičnost in zmernost, zato boš 6. in 7. v mesecu naletel/a na nekaj situacij, ki bodo »dvignile pritisk«. To energijo poskusi usmeriti v pozitivno smer: pojdi v telovadnico in si predstavljaj, da je vreča za boks problem, ki te moti. Vanjo usmeri vso svojo energijo. Na koncu vadbe boš spoznal/a, da je sicer težava še vedno prisotna in se mora rešiti, a da te ne moti več tako, kot te je. Počutil/a se boš veliko bolje in manj stresno. Super, kajne? Precej intenzivno dogajanje te čaka tudi 13. in 14. maja, zato boš moral/a paziti na svoja čustva, besede in reakcije. Občutkov nikar ne tlači, le ne dovoli, da bi ti popolnoma prevzela nadzor nad življenjem. V drugi polovici meseca bo zelo pomembno, da boš ostal/a zvest samemu sebi in svojim prepričanjem. Okoli tebe bodo malce čudaške osebe, zlasti med 19. in 21. Konec meseca, 26. in 27., pa se pripravil na naval romantike. V zraku bo ljubezen, ptički bodo žvrgoleli, svet se bo obarval. Okoli sebe boš imel/a prijetne ljudi, s katerimi si zadnjega v mesecu privošči tudi popoldansko malico.

Če boš ostal/a zvest samemu sebi, boš lažje dosegel/a želeno. Pri tem ti bo v veliko pomoč kristal roževec, ki bo okrepil ljubezen in zaupanje vase.

Dvojčka
(22. maj – 21. junij)

Maj bo izjemno edinstven mesec, poln ljubezni in življenjske energije. Prvega in drugega ti ne bo manjkalo zagona, zato ga izkoristi in pojdi ven. Pojdi v življenje! Poskrbi, da boš opazil/a lepoto, ki je okoli tebe. Pojdi v naravo in se nadihaj svežega zraka. Telovadi. Uravnovesi telo in duha. Začni se ljubiti in začni ljubiti svoje življenje. To bo pomembno vplivalo na tvoje počutje in razmišljanje. Izboljšane povezave – intelektualne, duševne in čustvene, te bodo pripeljale do nekaj izjemnih trenutkov. Še posebej 11. in 12. maja lahko pričakuješ nove romantične pripetljaje in čustva. Odločitev, kaj boš s tem naredil/a, če sploh kaj boš, bo tvoja, vsekakor pa lahko računaš, da boš v novih občutkih užival/a. Nekaj manj prijetnih trenutkov pa te čaka v poslovnem svetu, kjer se stvari ne bodo odvijale po pričakovanjih. Med 17. in 18. boš moral/a paziti, da ne boš zaletav/a ali prehiter/a pri sprejemanju odločitev. Raje se osredotoči na problem, ga naslovi in se pogovori z vsemi vpletenimi. Ne čakaj, da se razreši sam od sebe. Komunikacija bo bistvena, ne bo pa najboljša 22. in 23. maja, zato vse razreši pred tem datumom. Zaključek meseca bo ponovno v znamenju ljubezni, zato se ji prepusti. Zavedaj pa se tudi, da denar ne more kupiti sreče, še posebej ne 31. maja. Ali katerikoli drugi dan!

S kristalom rdeči zlati kamen boš lažje izrazil/a sebe, svoje misli in čustva, pri tem pa se izognil/a neprijetnostim.

Rak
(22. junij – 22. julij)

Mesec maj te bo prebudil. Prvega in drugega se boš zbudil/a z neizmerno željo po povezovanju z naravo. Zakaj ne bi šel/a do svojega vrtička, mestne zelenice ali v gozd in se povezal/a z naravo? Bolj ko boš v stiku z zemljo, boljše bo tvoje počutje. Zlasti med 3. in 5. v mesecu boš kipel/a od energije. Videti boš odlično, vedno boš našel/a prave besede ob pravem času, zato si lahko obetaš večje premike – tudi na poslovnem področju. Če si želiš napredovati, izkoristi to ugodno energijo! Ne pozabi pa na podrobnosti, da ne boš izpustil/a česa pomembnega. Osmega in devetega maja bo izredno pomembno, da se boš posvetil/a malenkostim na delovnem mestu ali projektu, pri katerem sodeluješ. Prav tako pa se zavedaj, da je pomembno tudi sodelovanje, zato se s sodelavci pogovarjaj, prisluhni jim in z njimi deli svoje ideje. Tako boš v vsakodnevno rutino vnesel/a nekaj drugačnega, nekaj pozitivnosti. Drugi bodo resnično cenili to gesto. Podoben odnos pokaži tudi s prijatelji, zlasti če boš z njimi finančno sodeloval/a. Komuniciraj, komuniciraj, komuniciraj! Prepričaj se, da poznaš vsa dejstva, da kasneje (med 19. in 21. majem) ne boš česa obžaloval/a. Svoje ideje deli s svetom – tudi tiste najbolj nore in izvirne, saj se ti 26. in 27. lahko to zelo obrestuje. Pravzaprav te bodo dobre ideje spremljale do konca meseca, zato jih razvijaj in neguj. Uživaj v valu ustvarjalnosti, ki te bo dosegel.

Svojo ustvarjalnost boš lažje razvijal/a s kristalom modri zlati kamen, ki ti bo pomagal uresničiti nepredstavljivo.

Lev
(23. julij – 23. avgust)

Tvoji prijatelji imajo velikokrat resnično čudovite ideje, to pa se bo izkazalo za resnično 1. in 2. maja. Ne glede na to, kaj bodo predlagali, se jim pridruži. Piknik? Polet z balonom? Reci »da«. Presenečen/a boš, kakšno zadovoljstvo in navdušenje boš začutil/a. V bistvu boš občutil/a resnično srečo. Še srečnejši/a pa boš, ko boš spoznal/a, kaj se ti ponuja 6. in 7. maja. Posel, ljubezen in tvoja priprava neverjetno dobrih testenin bo le še pika na i, kako dobri ti gre v življenju. Nikar pa zaradi tega ne pozabi na to, kaj se skriva pod površjem (dobesedno ali preneseno). Če bodo 13. in 14. okoli tebe moteči zvoki in elementi, jih analiziraj. Ne ignoriraj jih ali čakaj, da odidejo. V maju boš na splošno zasijal/a, zato bodi ponosen/a na svoje dosežke, še posebej med 19. in 21. Pri tem pa le pazi, da te ego ne bo preveč prevzel in te odtujil od ljubljenih oseb. Če boš čutil/a »nagovarjanje« ega, si vzemi čas zase in pojdi v naravo. Pomembno je, si prijazen/a do drugih – tudi na poslovnem področju, kjer boš moral/a 26. in 27. pokazati nekaj več preudarnosti in objektivnosti. Prisluhni pa tudi svoji čustveni, nežni strani osebnosti. Zadnjega v mesecu se zazri vase in zaupaj intuiciji. Ta te bo vodila do informacij, s katerimi boš korak pred drugimi.

S kristalom črni oniks boš lažje ostal/a na začrtani poti, ne da bi pri tem izgubil/a stika z realnimi tlemi.

Devica
(24. avgust – 22. september)

Maja bo zasijalo sonce in zapihal svež vetrič. V tvoje življenje bodo vstopile pozitivne vibracije, zato poskrbi, da boš 1. in 2. zunaj (kolikor se bo le dalo). Bolj ko bo močna tvoja povezava z zemljo, več miru in sreče boš občutil/a – ne glede na to, kaj se bo v službi dogajalo. Se ne sliši to dobro? Tvoje okolje te bo navdalo s pozitivno energijo, kar boš še najbolj občutil/a med 8. in 10. v mesecu. Obkrožen/a boš z ljubečimi osebami, z njimi delil/a pozitivne vibracije in krepil/a vezi, poleg tega pa bo nekdo menil, da si izjemno srčkan/a. V drugi polovici meseca, še posebej 15. in 16., več svoje pozornosti usmeri družinskemu življenju. Tvoji najbližji bodo hrepeneli po pozornosti, zato jo jim nakloni. Izklopi računalnik, ugasni telefon in se čustveno poveži z njimi. Ne pusti pa, da bi te 22. in 23. zmotile kakšne nejasne podrobnosti. Ne ignoriraj jih, ampak jim pridi do dna, da te ne bodo več spremljale in motile. Umiri se, meditiraj ali pojdi na sprehod, nato pa se jim posveti in razreši. To naredi do 28. maja, ko te čaka super dan. Takrat se poveži s prijatelji, saj ti bodo nudili vse, kar boš potreboval/a. Tudi 31., ko bo njihova podpora neprecenljiva!

Svoje odnose boš lažje krepil/a in negoval/a s pomočjo kristala ametist, ki ti bo obenem omogočil vzpostavitev trdnejših vezi z drugimi.

Tehtnica
(23. september – 23.

Maj se bo začel z neustavljivo željo po spoznavanju novega. Želel/a boš premikati meje, peti v dežju in plesati na odru! Želel/a si boš izkusiti neverjetno masažo – po možnosti v tropskih krajih. In zakaj tega ne bi storil/a? Razmisli, nato pa le naredi korak v neznano! Ne bo ti žal. Resnično. Več časa pa preživi tudi z ljubljenimi osebami, družino daj 6. in 7. maja na prvo mesto. Zaupajte si pričakovanja, želje in hrepenenja. Ko boš začutil/a pristno povezavo z njimi, se bo tvoje telo sprostilo in prizemljilo, to pa ti bo omogočilo spoznanje svojih resničnih želja – tudi najglobljih. V vsem tem čudovitem dogajanju pa ne pozabi na ravnovesje. Razmisli, kaj daješ drugim in kaj ti oni vračajo. Ravnovesje naj bo prioriteta 11. in 12. v mesecu. V drugi polovici maja pa se osredotoči tudi na bolj estetsko stran življenja. Odkrij lepoto življenja. V svoj dom vnesi nekaj novosti, ki bodo popestrile siv dan, na vrtu pa zasadi pisane cvetlice. Energije ti vsekakor ne bo manjkalo, zato boš med 28. in 30. izjemno produktiven/a, a napredka ne jemlji za samoumevno. Zadnjega, 31., pa se potrudi in lepoto predstavi tudi drugim. Naj uvidijo pozitivno in čudovito. Pomagaj jim odvrniti pozornost stran od negativnega.

S kristalom kamena strela boš lažje odprl/a oči in uvidel/a, kako čudovito je zares življenje.

Škorpijon
(24. oktober – 22. november)

Če boš na začetku meseca zadolžen/a za pripravo pomembnega dokumenta, se posvetuj s strokovnjakom. Ne bo dovolj, da boš samo ugibal/a, ali so izrazi pravilni ali ne. Če boš površen/a, te bodo čakale posledice, zato ničesar ne jemlji zlahka, četudi boš imel/a na voljo nekaj dni. Na srečo se bo do 8. vse razbremenilo, zato se boš lahko sprostil/a in užival/a s prijatelji. Le poskrbi, da boš rekel/a »da«, ko te bodo vprašali, ali bi se z njimi družil/a. Smeh in zabava v krogu ljubljenih te bosta napolnila z energijo, ki jo boš še kako potreboval/a 13. in 4. maja. To bosta zelo intenzivna dneva, ko boš moral/a biti zelo osredotočen na svoje delo. Spoznati boš moral/a, kaj si želiš, koga si želiš ob sebi in kaj bo zapolnilo praznino. Na nek način se boš moral/a podati na osebno potovanje, da boš dosegel/a izpopolnitev. Močno te presenetila hitrost, s katero boš vse to spoznal/a. Zavedaj pa se, da hitrost ni vse, zato se izogibaj zaletavosti. Med 19. in 21. majem boš moral/a pokazati več taktnosti in občutljivosti, sicer se bodo stvari zaostrile. Napetost bo del tvojega vsakdana 24. in 25, vendar boš vse z lahkoto premagal/a, če si boš vzel/a čas za premislek. Če napetost ne bo popustila, pa pojdi v telovadnico ali daljši izlet. Vseskozi pa poslušaj intuicijo, ki te bo vodila v pravo smer, še posebej glede težave, ki se bo pojavila na poslovnem ali domačem področju.

Svoje želje boš lažje spoznal/a s pomočjo kristala fluorit, saj ti bo pomagal prepoznati in premagati iluzije.

Strelec
(23. november – 21. december)

Prvega v mesecu boš presenečen/a nad tem, kako komunikativen/a oziroma klepetav/a si pravzaprav. Govoril/a boš s poštarjem, voznikom avtobusa in simpatično osebo, ki prodaja piškote v bližnji pekarni. Čeprav je to malce nenavadno zate, uživaj v tem, saj utegneš srečati nekaj zanimivih ljudi in odkriti zanimiva dejstva. Okoli 4. maja pa se boš obrnil/a navznoter. Začel/a boš razmišljati o notranjem dogajanju in skrivnostih življenja. Vrhunec boš dosegel/a 9. v mesecu, ko bodo vprašanja »kako«, »kdaj«, »kje« in »zakaj« še močnejša. Podal/a se boš na pot spoznavanja resnično globokih stvari. Po 14. pa se bo vsa ta energija ponovno usmerila navzven in te izstrelila v nebo. Želel/a si boš izkusiti veliko novega, zato se lahko odločiš tudi za daljše potovanje po državi ali v tujino. Pri vsem tem pa ne boš smel/a pozabiti nase, dušo in srce. Če se boš 21. zazrl/a vase, boš spoznal/a, kaj te na poti ovira in kje se skrivajo tvoji največji talenti. Na dnevnem redu bo vsekakor samorefleksija. Nova dognanja te čakajo 24. in 25. maja, zadnjega v mesecu pa boš ponovno izjemno zgovoren/a. Vsakemu, ki ga boš srečal/a, boš želel/a deliti nova spoznanja.

S kristalom rdeči jaspis boš vedno našel/a prave besede ob pravem trenutku. Pomagal ti bo premagati dvome in nemir.

Kozorog
(22. december – 20. januar)

Oh, te zoprne govorice! Prvega in drugega maja te bo opravljanje izjemno motilo, zato se boš želel/a na vsak način umakniti stran. Osebi, ki bo zmotila tvoj mir, le povej, kaj te moti. Bodi pogumen/a! Neprijetna energija te bo spremljala tudi 6. in 7., ko ti stvari preprosto ne bodo šle od rok. Nikar se ne vznemirjaj, saj bo bolje. Naredil/a si vse, kar si lahko, zato si vzemi čas zase in si privošči dolgo, vročo kopel. Sprostitev bo napolnila zaloge energije, zato boš 13. in 14. pripravljen/a na nove dogodivščine s svojimi prijatelji. Privoščite si piknik ali sprehod po mestnem parku. Všeč ti bo! Druga polovica meseca te bo nagradila s čudovitimi novicami, ki bodo popestrile 17. in 18. maj. Četudi bo dan tak kot vsak drug, boš čutil/a veliko svežine. Na poslovnem področju ti bodo zadnji tedni meseca prinesli nekaj pomembnih nalog in obveznosti. Moral/a boš uskladiti občutek varnosti in navdušenja, ko se boš soočil/a z novim izzivom. Če ga boš razumel/a kot priložnost za osebno rast, ti bo uspel veliki met. Sadove truda si lahko obetaš že 24. in 25., vendar boš moral/a paziti, da ne boš izgubil/a stika s trdnimi tlemi. Tvoja energija bo zadnjega v mesecu nihala, zato bo nadvse pomembno, da boš ostal/a prizemljen/a. Z jogo ali obiskom savne boš lažje našel/a notranje ravnovesje.

Ravnovesje je pomembno. S kristalom tigrovo oko ga boš lažje našel/a in ohranil/a, saj te bo navdal z občutkom varnosti in harmonije.

Vodnar
(21. januar – 18. februar)

Maj bo zate resnično mesec ljubezni. Prvega in drugega bo okoli tebe romantična energija, ki te bo popolnoma prevzela. Začutil/a boš povezavo, ki je še nikoli nisi. Odhajale te bodo misli, da si našel/a svojo sorodno dušo. Čudovito, kajne? Uživaj v tej energiji in se razvajaj. Razvajaj svojo dušo, a ostani z nogami na trdnih tleh, saj boš moral/a 6. in 7. sprejeti kompromis ali dva. Si tvoja boljša polovica želi skupnega doma, ti pa ne? Pogovori se z njo, saj bosta skupaj lažje našla rešitev, ki bo oba zadovoljila. Sliši se enostavno, kajne? Zato, ker je! Na poslovnem področju te čaka uspeh, zaradi česar boš še bolj užival/a v svojem delu. In ravno ta ljubezen do dela je tisto, zaradi česar si poseben/a in uspešen/a. Vseeno pa naj se življenje ne vrti le okoli posla. Najdi način, s katerim se boš sprostil/a oziroma umiril/a svoje misli. Obisk telovadnice ali fitnesa je lahko sredstvo, s katerim boš pregnal/a napetost in negativna čustva. Druga polovica meseca ti bo postregla s čudovitimi novicami, ki bodo narisale nasmeh na tvoj obraz. Od 19. do 21. maja se ne boš mogel/a nehati smehljati. Dodatno zadovoljstvo bo prinesel tudi neformalni pogovor z nekom, ki te lahko vodi do zanimivih priložnosti, zato bodi 26. in 27. komunikativen/a. Zadnjega, 31. maja, pa na površje spusti svojega notranjega otroka.

S kristalom slikoviti jaspis boš lažje komuniciral/a z drugimi in našel/a načine, kako slediti življenjski viziji.

Ribi
(19. februar – 20. marec)

Če boš 1. in 2. maja občutil/a nelagodje oziroma ne boš »pravi/a«, ne pusti, da ti to pokvari razpoloženja. Raje se zazri vase in si prisluhni. Kaj ti podzavest želi sporočiti? Si preveč pod stresom? Se moraš umakniti? Če je odgovor »da«, potem se distanciraj od okolice in se posveti sebi. Obišči savno, privošči si dolgo, vročo kopel ali pa dobro knjigo. Če boš potreboval/a popoldanski počitek, si ga privošči. Zdaj je čas, da se postaviš v ospredje in se povežeš s svojim resničnim jazom. Prekliči vse stresne sestanke. Umik te bo napolnil s svežo energijo, zato boš hitro ponovno pripravljen/a na vse. Zapomni si le, da se moraš poslušati. Sem spada tudi zdrava prehrana, zdrav način življenja in meditacija, zato si 6. in 7. v mesecu ponovno vzemi čas zase – ali vsaj uro, se ti zaloge energije obnovijo. Pozornost pa usmeri tudi na partnersko področje, zlasti 11. in 12. maja. Če boš imel/a pomisleke, ali si na pravi poti, jih analiziraj. Si srečen/a v odnosu? Ne? Potem ukrepaj! Tudi na poslovnem področju se ti obetajo spremembe, zato razmisli, na koga se lahko obrneš in kdo te vedno podpira pri ambicijah. Tej osebi pošlji šopek rož ali čokolado v zahvalo. Po 22. v mesecu bodo tvoje življenje preplavili novi občutki in strasti. Prepusti se jim uživaj, le med 28. in 30. pa si ponovno vzemi čas zase.

Kristal turkiz ti bo pomagal ohraniti ravnovesje in notranji mir, poleg tega pa bo omogočil, da boš spoznala/a, da si ustvarjalec/ka lastne sreče.