Horoskop

Mesečni horoskop za Marec 2019

V marcu se bo nadaljeval trend, ki se je začel v februarju. Srečali se bomo s številnimi »sladki vidiki« življenja. Sanjski ribi bosta prinesli veliko ustvarjalne in edinstvene energije ter priložnosti za počitek in obnovo energij.
Marec bo resnično mesec, ko se bomo obnovili in prerodili. Vseeno pa bomo morali biti pozorni na vpliv retrogradnega Merkurja, ki bo v občutek idile prinesel zamude, ovire in nesporazume. Pomembno bo, da bomo znali oceniti situacijo, v kateri se bomo znašli, in objektivno pristopiti k pomembnim stvarem.

Oven
(21. marec – 20. april)

Če se bo prvega ali drugega pojavila težava v takšni ali drugačni obliki, bo izredno pomembno, da boš ostal/a popolnoma miren/a in zbran/a. Tako je: bodi »hladen/a«. Nato pa vso energijo, ki se bo nakopičila v tebi, daj ven: pojdi v telovadnico in poženi kri po žilah. Težava, ki se bo pojavila na začetku meseca, bo 3. in 4. že preteklost, oddaljen spomin. Vse se bo začelo odvijati mirno in harmonično. V sebi boš začutil/a toplino in metuljčke – prve znake pomladi in prebujanja. Super čustvena bosta tudi 10. in 11. marec, saj se ne boš mogel/a nehati smejati in skakati do stropa. Enkrat se boš nasmejal/a do solz, drugič pa boš v sebi začutil/a melanholijo. Da, nekaj čustvenih nihanj bo, a to je odlično zate, saj boš šel/a skozi celotno paleto občutkov! To potrebuješ, zato to sprejmi. Oven, ti in tvoj prijatelj ali prijateljica bosta 15. in 16. marca, ki bosta bolj dolgočasna dneva, spremenila v nekaj resnično zabavnega. Čakajo te lepe in zanimive prigode. Med 19. in 21. pa se prepusti svojim globokim mislim in energijam okoli tebe. Začuti, kako se letni časi spreminjajo, kako se narava prebuja. Konec meseca, natančneje 26. in 27., pa si naredi nekaj načrtov za prihodnost. Ciljaj visoko, ne pozabi pa se pri tem tudi zabavati, zlasti zadnja dva dneva, ko se ne boš nehal/a smejati, če se boš sprostil/a in enostavno užival/a!

Kristal modri zlati kamen bo okrepil tvojo energijo in ti omogočil, da narediš večje korake naprej – tudi v neznano!

Bik
(21. april – 21. maj)

Ah, ta pomlad! Ah, to cvetje! Hladni vetrovi, ki jih boš čutil/a, ti bodo dali vedeti, da zima še ni pokazala vsega. Ah! Prvega in drugega marca globoko vdihni sveži zrak in začuti svežino. S svojimi prijatelji se pogovori o vsem, kar se ti dogaja. Zaupaj jim, kako se počutiš in bodi odprt/a za nasvet ali dva. Okoli tebe bo na splošno v marcu zelo lepa energija. Pritegnil/a boš pozornost nekoga zelo, zelo srčkanega: tako kot cvet privlači čebelo. Zato se obrni proti soncu in sprejmi vso energijo. Ta se bo namreč kmalu spremenila v sladki, sladki med. Nikar pa ne pusti, da bi zaradi čustev izgubil/a stik z realnostjo. Med 12. in 14. marcem boš moral/a pokazati več odločnosti in tekmovalnosti. Zavedaj pa se, da se svet ne bo porušil, če kdaj ne boš zmagal/a ali bil/a na prvem mestu. Nekaj intenzivnih občutkov in doživetij te čaka tudi med 19. in 21. v mesecu. Takrat bo zacvetela ljubezen, odnosi z najdražjimi se bodo okrepili. Takrat bo pomembno, da boš sprejel/a vse občutke – dobre in slabe, saj te bodo presenetili in vodili k nečemu novemu. Konec meseca med 24. in 25. poskrbi, da boš z nogami na trdnih tleh. Če ne bo premrzlo, se sezuj in pojdi ven. Začuti pristen stik z naravo. Zakoplji svoje prste v zemljo. Zadnja dva dneva marca pa si vzemi čas samo zase. Meditiraj, privošči si daljšo kopel ali pa vročo skodelico kakava.

S pomočjo kristala rdeči jaspis boš lažje ostal/a na trdnih tleh in se otresel/a občutkov nemira ali tesnobe.

Dvojčka
(22. maj – 21. junij)

Si rekel/a, da želiš z novo službo nastopiti takoj z začetkom meseca? So drugi razumeli, da si novega dela sploh ne želiš? Temu se reče velik nesporazum. In kaj zdaj? Hitro uredi vse stare nesporazume, saj bo marec idealen za to. Pomembno bo, da jim poveš, da si želiš tega dela, četudi samo sumiš, da so te morda napačno razumeli. Da bodo zagotovo vedeli, kje stojiš in kaj si želiš, jih vljudno prosi, da ponovijo svoje vprašanje. Ne bo ti žal, saj te med 7. in 9. marce čaka super produktivno obdobje. To bo čas uživanja, zato izkoristi te energije in napni svoje moči. Bodi pa pripravljen/a, da se boš 15. in 16. ponovno srečal/a z nesporazumi, zato razmisli, kako se izražaš oziroma kakšen je tvoj način komuniciranja. V drugi polovici meseca, 22. in 23., pa ne pozabi biti to, kdo si. Bodi resnično pošten/a in iskren/a do samega sebe in tega, koliko moči pravzaprav imaš v situaciji, v kateri si se znašel/a. Vsa stara vprašanja (zlasti 26. in 27.) poglej z drugega zornega kota, da spoznaš, kaj lahko narediš in česa ne. Komunikacija bo ključna tudi ob koncu meseca, zato se 30. in 31. izražaj zelo, zelo jasno! Ves mesec se boš namreč pripravljal/a na to, kar te čaka.

S kristalom mahagoni obsidian se boš lažje iskreno in odprto pogovarjal/a z drugimi, pri tem pa se izognila zmedi in živčnosti.

Rak
(22. junij – 22. julij)

Mesec marec se bo začel nadvse čudovito in fantastično! Prvi in drugi bosta polna sveže energije, kar se bo pokazalo tudi na tvojem počutju. Z vsem okoli sebe se boš harmoniziral/a – ne le z osebami, ampak celotnim svetom: s ptički na drevesih, z vetrom, s sončnimi žarki… Z vsem! Odlično! Tudi okolico boš bolje zaznaval/a, zato bodi med 5. in 7. odprt/a za vsa znamenja vesolja (ne le ta, ki bodo prišla iz pisarne tvojega nadrejenega). To bo pomenilo le dobre stvari zate, zato se jih veseli! Če si že dlje časa zaljubljen/a v nekoga, je zelo velika verjetnost, da se bodo večji premiki zgodili 10. ali 11. marca. Takrat bo pomembno, da boš pokazal/a pogum, drznost in samozavest. In zakaj bosta ta dva dneva odlična? Ker boš neustavljivo privlačen/a! Tudi tvoje komunikacijske sposobnosti bodo izjemne, zato lahko med 15. in 16. marcem računaš na nekaj ugodnih dogovorov in pogovorov. Poskrbi, da boš povedal/a, kaj si želiš, kdaj si to želiš in zakaj. Tvoje besede bodo padle na plodna tla. Okolica te bo popolnoma razumela. Če boš v drugi polovici marca, natančneje 22. ali 23., občutil/a nekaj blokad ali zastajanja energij v telesu, se potrudi, da jih boš odstranil/a oziroma da boš naredil/a nekaj zase. Meditiraj. Telovadi. Dihaj globoko. Uživaj v vsem, kar te sprošča. Prisluhni pa tudi intuiciji, saj te 28. in 29. marca ne bo pustila na cedilu. Nato pa si spet vzemi čas samo zase, da upočasniš svoj korak. Pomembno bo, da boš v nov mesec vstopil/a z dovolj energije in zagona.

Da boš lažje ohranil/a zaloge energije in se otresel/a negativnih vplivov okolice, se ti priporoča kristal unakit.

Lev
(23. julij – 23. avgust)

Prvega in drugega v mesecu bo pomembno, da se boš osredotočil/a na umetnost. Če se bo vse vrtelo le okrog financ, boš zamudil/a lepe priložnosti za napredek in razvoj. Zato obišči muzej, pojdi v gledališče, a se ničemur ne zaveži vnaprej. Najprej spoznaj, ali bo to zadovoljilo tvoj umetniški apetit ali ne. Doma barvaj s prsti, ustvari nekaj drugačnega – nekaj, kar bo izražalo tvoje trenutno počutje. Petega in šestega pa pospravi umetniške pripomočke in pozornost usmeri k delu. Kam si namenjen/a? Kaj si želiš doseči? Ali uživaš v delu? Lev, med 12. in 14. pokaži svojo samozavest in toplino. Bodi srce zabave in uživaj – tudi s tebi pomembno osebo, s katero lahko poglobiš odnos. Če se boš v obdobju med 19. in 21. srečal/a s težavo doma ali v službi, poskrbi, da se boš pozanimal/a, preden boš ukrepal/a. Če ne boš imel/a vseh informacij, se lahko zadeva razvije v nekaj več. Analiziraj situacijo, saj boš tako našel/a tudi nove uvide, kaj se dejansko dogaja. In kaj s kom! Prav tako pa poskrbi tudi, da boš naredil/a nekaj zase in svoje telo: 24. in 25. marec bosta idealna za športne aktivnosti, ki bodo pognale kri po žilah. Tvoja energija se bo povečala, zato boš lahko 30. in 31. preprosto užival/a, ne glede na to, kaj boš počel/a.

S kristalom rdeči zlati kamen se boš lažje sprostil/a, ne da bi pri tem izgubil/a kontrole nad dogajanjem okrog sebe.

Devica
(24. avgust – 22. september)

Obstajajo dnevi, ko ti gre vse po kot po maslu in lahko marsikaj narediš. Potem pa obstajajo tudi dnevi, kot sta 1. in 2. marec, ko ne boš ničesar naredil/a, ne glede na to, koliko časa in energije boš vložil/a. Ampak ne skrbi! Pomembna je pot, ne cilj in dokler boš užival/a, je to najpomembnejše! Resno. Dokumenti se bodo vložili, uredili ali pregledali kakšen drugi dan. V obdobju med 7. in 9. bodi pripravljen/a, da se bodo stvari razdivjale v vseh smereh. Vse bo odvisno predvsem od tebe, zato se odloči, da bo vse v redu. Druga polovica meseca bo polna edinstvene energije – še posebej bosta izstopala 15. in 16. marec, ko te čakajo zabavne prigode. Začutil/a boš, kako se vse v tebi prebuja in kako se narava prebuja. To pa bodo opazili tudi drugi, zato lahko računaš na napredovanje – tudi v poslu, ne le v osebnem smislu. Devica, ko pa vse ne bo potekalo po načrtih, ne pozabi, da se vsaka stvar zgodi z namenom. In 22. ter 23. marca se bo to potrdilo! Včasih je lahko korak nazaj nekaj najboljšega, kar se ti lahko zgodi. Ne pozabi tega! Zato pluj s tokom dogajanja, tudi 26. in 27., ko se znaš srečati s kritiko. Razmisli, ali je konstruktivna ali ne. Če jo bo nekdo izrekel iz ljubosumja, pa ne dovoli, da bi ta negativna energija preplavila tvoje življenje. Okolica ti bo vzela toliko energije, kot boš pustil/a. Enak pristop imej tudi do sodelavcev, zato 30. in 31. razmisli o mejah na delovnem mestu.

Kristal slikoviti jaspis bo okrepil tvojo moč in pomagal, da boš ostal/a zvest samemu sebi in zarisal/a meje osebnega prostora.

Tehtnica
(23. september – 23.

Če prvega in drugega marca ne boš vedel/a, kaj bi sam/a s seboj, ali naj ostaneš ali greš, si vzemi čas za tehten premislek. Težko boš sprejel/a pomembne odločitve, če boš negotov/a in v dvomih. Zato umiri svoj korak, globoko vdihni in izdihni, nato pa se zazri vase. Naj se ti ne mudi! Do 5. in 6. se ti bodo nekatere stvari razjasnile, to pa se bo pokazalo tudi na tvojem počutju. Energija bo naravnost poskočila! Zapomni si: bolj, ko boš aktiven/a (košarka, plavanje, tek, sprehod…), bolje se boš počutil/a. In odlično počutje je ključno za dneve, ki prihajajo. Še posebej lepa bosta 17. in 18. marec, ko se bo vse odvijalo po pričakovanjih. Začutil/a boš, kako se stvari prebujajo in končno dobivajo podobo, ki si jo želiš videti. Tudi v ljubezni, kjer se spogleduj. Zapeljivi pogledi bodo vrnjeni. Super, kajne? Če se boš med 24. in 25. počutil/a malce bolj čustveno občutljivo, poskrbi, da si boš vzel/a čas samo zase. Pojdi na sprehod s svojim ljubljenčkom, naužij se spomladanskega sonca na klopci v parku. Zaključek meseca pa nameni svojim odnosom.

Negativnosti in dvomov se boš lažje otresel/a s pomočjo kristala opal, ki bo v tvoje življenje prinesel barvitost.

Škorpijon
(24. oktober – 22. november)

Kdo ne ljubi romantike, držanja rok v dežju, držanja rok ob sončnem zahodu, držanja rok v toplem dnevu… Skratka, kdo ne mara držanja rok v kakršnemkoli vremenu? Nihče! Zato se 1. in 2. v mesecu z nekom zbližaj, pojdita na sprehod z roko v roki. Škorpijon, uživaj v prebujanju narave in žvrgolenju ptičkov. Vedi pa, da vse ne bo le rožnato, saj boš moral/a 5. in 6. pokazati veliko poguma, da boš premagal/a ovire, s katerimi se boš srečal/a. Le-te boš sposoben/a premagati, vprašanje je le, kako in v kdaj. Pri tem ti bo v pomoč komunikacija, zato se izražaj. Še posebej bodo globoke misli na mestu 10. in 11., ko se ti lahko razkrije marsikaj novega. Tudi v krogu najdražjih, katerim 15. marca zaupaj, kaj v resnici čutiš in misli. Ne bo razloga, da bi to tlačil/a oziroma prikrival/a svoje resnične občutke. V marcu tu ne bo manjkalo niti romantike, ki bo v ospredju med 19. in 21. v mesecu. Takrat lahko računaš na nova čustvena doživetja in razvoj odnosov. Uspeh pa te ne čaka le v ljubezni, ampak tudi na ostalih področjih, saj ti ne bo manjkalo energije in ustvarjalnosti. Na poti pa ne pozabi prisluhniti tudi intuiciji, ki te bo 24. in 25. marca uspešno pripeljala do želenega. Vso energijo, ki je ne boš porabil/a do konca meseca, pa usmeri v telesno aktivnost. Skoči v mestni bazen in se znebi vseh bremen. Plavaj, kot še nikoli in začuti, kako se prebujaš. Ponovno.

Svojo energijo boš lažje usmeril/a v želeno smer s kristalom turkiz, ki ti bo dal občutek, da imaš življenje v svojih rokah.

Strelec
(23. november – 21. december)

Vsak ima dan, ko se sprožijo vsi alarmi in si želiš le poležavati v postelji. Če boš to začutil/a 1. in 2. marca, ostani v postelji. Če pa ti ta možnost ne bo dana, bodi nežen/a do sebe. Ne prenagli se, ne naloži si preveč obveznosti. Ne delaj več, kot bi moral/a. Če lahko kaj preložiš, preloži, dokler ne boš čutil/a dovolj energije. Počitek bo izredno pomemben, saj ga bosta potrebovala tako telo kot duša. In če si znaš prisluhniti, si zagotovo opazil/a znamenja telesa, da se moraš upočasniti. Do 3. in 4. se bodo tvoje zaloge energije obnovile. Znašel/a se boš na popolnoma novem in energetičnem mestu. Super! Če si edina oseba v pisarni, ki se je »obnovila« in »prenovila«, nikar ne tekmuj s svojimi utrujenimi sodelavci. Zlasti ne 10. in 11., saj se lahko razvijejo nesporazumi. Namesto tega se raje loti novih projektov. Tudi z družino in prijatelji. Odličen dan za druženje bo 17. ali 18. marec. In druženje z drugimi bo pika na i preteklemu dogajanju. Zadnje dni marca pa boš na vsakem koraku slišal/a žvrgolenje ptičkov in toplino. Uživaj v tem ter se 22. in 23. prepusti spomladanskim energijam. Popoln dan za romantiko in ljubezen bo 28. marec, zato takrat pozornost usmeri k ljubljeni osebi. Če si samski/a, pa bodi pozoren/a na nove osebe, ki bodo vstopile v tvoje življenje. Zaključek meseca pa izkoristi za preživljanja časa na prostem. Nastavi se sončnim žarkom in uživaj.

Kristal snežni obsidian bo okrepil tvoje energije in prebudil tvoja čustva.

Kozorog
(22. december – 20. januar)

Kozorog, prvega in drugega marca boš kipel/a od ustvarjalne energije. Počutil/a se boš neverjetno navdahnjeno, to pa se bo kazalo na vseh področjih udejstvovanja. Tvoja naloga bo, da boš to neverjetno energijo prenesel/a v projekte, na katerih delaš. Izkoristi svojo domišljijo, saj boš presenečen/a, kam vse te bo pripeljala. K odličnemu začetku meseca bo prispevala tudi romantika, ki je ne bo manjkalo, še posebej ne 5. in 6. v mesecu. Super! Ne glede na to, ali si v odnosu ali ne, te čaka nekaj nepozabnih in edinstvenih trenutkov. Na trdna tla se boš moral/a vrniti 10. in 11., ko bo v tvoje smer izstreljenih kar nekaj kritik. Pazi, da vseh ne boš vzel/a preveč resno. Pravzaprav si ničesar ne jemlji k srcu. Več boš dosegel/a, če se ne boš pretirano čustveno vpletal/a – tudi 15. in 16., ko lahko ustvariš nekaj lepega, če ne boš zamujal/a. Objektivni pogled na dogajanje te bo med 19. in 21. rešil marsikatere zagate, zato boš moral/a celoten mesec paziti, da ti čustva ne bodo zameglila razuma. Če ne situacijo ne boš mogel/a pogledati objektivno, pa se zaupaj prijatelju. Prosi ga za iskreno mnenje. Do 24. in 25. marca se bodo stvari umirile, zato se boš lahko ponovno posvetil/a ljubezni. Ob koncu meseca pa poskrbi, da boš znal/a odložiti nekaj, za kar ne boš imel/a energije (ali volje).

S kristalom ametist boš lažje usmeril/a svojo ustvarjalno v obveznosti, ki potrebujejo tvoj čas in energijo.

Vodnar
(21. januar – 18. februar)

Ah, to ponovno analiziranje in ocenjevanje! Zveni zastrašujoče, kajne? A ponovno ovrednotenje stvari ti lahko prinese popolno olajšanje in spoznanje, da ti ni treba biti popoln/a vsak trenutek življenja. Četudi te bo projekt, ki te čaka 1. in 2. marca, malce prestrašil, ponovno razmisli in oceni, kaj si želiš. Razmisli o pristopu. Počutil/a se boš bolje in bolj samozavestno, če boš vse dvakrat preveril/a. Tvoje življenje bo osvetlila tudi super vroča ljubezenska izkušnja – a le, če boš dovolj pozoren/a na znamenja, ki ti jih bo vesolje poslalo med 7. in 9. Juhu! Zavedaj pa se, da morda vse ne bo tako, kot bo delovalo na prvi pogled. Na dogajanje okoli sebe bodi zelo pozoren/a 15. in 16. v mesecu. Da boš prišel/a do resnice, boš moral/a kopati globoko in dolgo. A bo vredno, zato brez skrbi. Tvoja čustva bodo v ospredje ponovno stopila v obdobju od 19. do 21. marca, zato jih ne tlači. Sprejmi jih. Spoštuj jih. Neguj jih. Če jih boš prepoznal/a, boš točno vedel/a, v katero smer moraš narediti naslednji korak.

S kristalom kamena strela se boš lažje prepustil/a čustvom in jih izrazil/a, namesto potlačil/a.

Ribi
(19. februar – 20. marec)

Prvi in drugi marec bosta naravnost fantastična! Tvoje trdo delo se bo končno poplačalo. In ne le v poslovnem smislu, ampak tudi osebnem: analiziranje čustev, razmišljanje o svojih najglobljih željah, razumevanje ustvarjalnih impulzov, dopuščanje možnosti ljubezni in uživanje v življenju. Na začetku meseca boš na točki, kjer te bo življenje nagradili z različnimi darovi (majhnimi in velikimi). Stvari se bodo resnično začele odvijati po pričakovanjih. Čudovit sončni dan, sladke besede ljubljene osebe… Vse to bo v harmoniji s tvojimi najglobljimi deli biti. Čudovito! Med 5. in 6. bo pomembna komunikacija, zato se izražaj. Nekdo, ki ga resnično skrbi zate, se bo želel pogovoriti s tabo, zato mu nameni svoj čas. Prisluhni drugim, prilagodi se njihovim potrebam, ki se bodo pokazale med 12. in 14. marcem (čeprav bo to pomenilo priznanje, kaj potrebujejo in tvojo nezmožnost, da bi vsem ugodil/a). Nekaj negativne energije lahko pričakuješ med 19. in 21., zato bodi pozoren na svoje (in tuje) odzive. Zavedaj se, da negativnosti ne potrebuješ v svojem življenju, zato se lahko kadarkoli umakneš. Do 26. se bo dogajanje umirilo, to pa se bo pokazalo na počutju. Resnično se boš lahko sprostil/a in naspal/a. Poskušaj si zapomniti svoje sanje 26. marca, saj lahko odkriješ zanimive informacije. Zaključek marca bo sproščen in čudovit, izstopala bosta zlasti 28. in 29. Zadnji dan pa se loti reševanja težave, ki te spremlja že nekaj časa. In brez izgovorov!

Kristal sodalit bo izboljšal tvojo komunikacijo z okolico in ti pomagal najti občutek miru.